AKİT MENÜ

Sağlık

'Tuz tüketimini 5 gram ile sınırlayın'

Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat, hipertansiyon, kalp, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla günlük tuz tüketimini 5 gram ile sınırlamak gerektiğini bildirdi.

Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat, 11-17 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, yemeklere bol bol serpilen tuzun vücudun baş düşmanı olduğunu, yapılan araştırmaların, günlük tuz tüketiminin günde 5 grama indirilmesiyle dünyada her yıl kalp krizi ve inmeye bağlı 2.5 milyon ölümün önlenebileceğini gösterdiğini belirtti.

Yemeklere tuz yerine baharat, limon suyu, nar ekşisi ya da sirke kullanarak tat katmanın, tuz tüketimini azaltmayı sağladığını belirten Akpolat, "Hipertansiyon, kalp, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla günlük tuz tüketimini 5 gram ile sınırlamak gerekir. Tuzun azaltılması, kan basıncını kontrol altına almanın yanı sıra hipertansiyon gelişimini de önleyebilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlara Git

İsrail’in gözü Türkiye’de: Savunmamıza daha çok önem vermeliyiz

Yine kafası mı güzel bunun! Berna'yı yerin dibine soktu: Lanet olsun! Ezik...

CHP'li Dikbayır: Türkiye'de Kürt halkı diye bir halk yoktur

ABD’li doktorun Gazze feryadı: “Bu bir savaş değil, masumların katliamı”

Böyle olur CHP’nin kentsel dönüşümü! 11 il küllerinden doğdu, Bayrampaşa can çekişiyor