AKİT MENÜ

Sağlık

Simit kanser mi yapıyor?

Bilim adamları, glisemik indeksi (Gi) yüksek olan gıdalar konusunda vatandaşları uyardı.

Güncelleme Tarihi:

Bilim adamları, glisemik indeksi (Gi) yüksek olan gıdaların, akciğer kanseriyle bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Söz konusu gıdaların arasında beyaz ekmek, simit, mısır gevreği ve pirinç patlağı gibi yiyecekler bulunuyor.

Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi'nden uzmanların yürüttüğü araştırmada, akciğer kanseri teşhisi konulan kişilerin sağlık verileri incelendi.

Sonuçlara göre, Gi'si yüksek besinlerle beslenen kişilerde, bu tip gıdalarla beslenme oranı düşük olan kişilere göre akciğer kanseri riski yüzde 49 daha fazla çıktı.

Araştırmayı yürüten uzmanlar, bu yiyecekleri tüketmemenin akciğer kanseri riskini azaltmada oldukça etkili olduğu görüşünde.

Yorumlara Git

Galatasaray - Kasımpaşa | CANLI ANLATIM

ABD'den savaş ve Rusya açıklaması! Sosyal medyadan NATO ve AB ülkelerine şoke eden suçlama

Türk Hava Yolları'ndan Fransa’da dev hamle: Take-Off 2026 Programı'nı başlatma kararı aldı

Petrol zengini olmasına rağmen Irak, nakit fakiri devlet: Bağdat ekonomisi alarm veriyor

CHP’nin yoldaşları yoldan çıktı! Milletin çocuğuna eşkıya marşı, kendi çocuğuna ABD vatandaşı!