AKİT MENÜ

Teknoloji

Prizin yolunu unutturacak yeni nesil pil geliyor!

Sürekli şarj adaptörü ile dolaşmaktan sıkılanlara müjde. Akıllı telefonlardan drone'lara kadar birçok cihazda kullanılacak yeni nesil piller, sunduğu uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor.

Akıllı telefonların en büyük sorunu pil ömrü yetersizliği. Yedek piller, güç üniteleri, şarj adaptörleri derken, telefonlarımızı yaşatmak için yanımızda bir sürü aksesuar taşımak durumunda kalıyoruz. Geliştirilen yeni bir sistem bu durumu ortadan kaldırabilir. Güney Koreli araştırmacıların geliştirdiği yeni katı yakıt pili birçok cihazın çalışma süresini uzatacak.

YENİ PİL NE KADAR KULLANIM SÜRESİ SAĞLIYOR?

Webtekno'nun haberine göre, Pohang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’de yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan, minyatürize edilmiş "katı oksit yakıt pilleri"mevcut lityum-iyon pillerin yerini alabilir. Yeni teknikle geliştirilen pillerin sadece mobil cihazlarda değil, akıllı telefondan drone’lara kadar birçok elektrikli aygıtta kullanılması bekleniyor. Öngörülen pil süreleri ise gerçekten etkileyici. Yeni teknik ile geliştirilen piller, akıllı telefonlara 1 hafta kullanım ömrü sağlanabilecek. Drone’lar ise 1 saat kesintisiz uçuş yapabilecek.


SON KULLANICIYA NE ZAMAN ULAŞIR?

Açıkçası, pil konusundaki gelişmelerin diğer alanlardaki teknolojik gelişmelerin oldukça gerisinde kaldığını düşünüyorum. Bugüne kadar bu alanda yapılan çalışmaların sonuç vermemesi de şaşırtıcı. Yeni pil teknolojisi umut verse de ne zaman yaygınalaşacağı henüz bilinmiyor. Umarım Güney Kore’nin yeni sistemi bir an önce son kullancılara ulaşır yoksa bir süre daha elimizde güç adaptörü ile dolaşmaya devam edeceğiz.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı