AKİT MENÜ

Teknoloji

DAEŞ üyelerinin bilgileri sızdırıldı

Bir güvenlik açığı üzerinden 22.000 IŞİD üyesinin bilgilerinin sızdırıldığı bildirildi.

Webtekno'da yer alan habere göre, son dönemlerde Anonymous'un da dahil olduğu birçok hack grubunun dikkatini üzerine toplayan DAEŞ, internet tarihinin en büyük bilgi sızdırma olaylarından birisini yaşadı. DAEŞ'e katılmış olan ve terörist grup için savaşan tam 22.000 kişinin bilgilerinin sızdırılmasına neden olan bu olay, DAEŞ'in sisteminde bulunan bir açık üzerinden gerçekleşti.

Bu sızıntının ardından DAEŞ ile mücadele eden kurumlar ve kuruluşlar, bilgilerin doğruluğunu saptayabilmek adına çalışmalara başladılar. Bilgileri eline geçiren ilk kaynaklardan olan İngiliz televizyon kanalı Sky News ve Alman istihbarat yetkilileri, bu bilgilerin büyük bir olasılıkla doğru olduğunu bildirdi.

Bilgilerin doğru olması, yaklaşık 50.000-250.000 üyesi olduğu düşünülen DAEŞ'in gizliliğini büyük ölçülerde etkilerdi. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre bu bilgiler doğrulandığı takdirde 22.000 kişinin takibi yapılabilir ve DAEŞ'in gizli üsleri, kampları, stratejik hareketleri saptanabilir. Bu bilgiler sayesinde terör grubuna yeni üyelerin katılmasının önlenebileceğini söyleyen uzmanlar, kimin bu bilgileri sızdırdığı konusunda net bir cevap veremiyor. Bilgilerin doğruluğundan şüphe edilmesindeki asıl sebep de bu.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı