AKİT MENÜ

Teknoloji

Dünyanın ilk VR webcam'i: WebEye

MSN ile biten WebCam devri, çeşitli teknolojilerle beraber yeniden yükseliyor.

2019-02-01 08:43:04

Bir dönem MSN Messenger veya Windos Live Messenger yazılımlarımızla birbirimizle görüntülü sohbet etmek için hepimiz evimize web kamerası almıştık. Görüntülü görüşmelerimiz, MSN'in popülerliğini yitirmesiyle beraber son bulma noktasına geldi. Bir süre sonra masaüstü bilgisayarlarda web kameraları kullanılmamaya başlandı; sadece dizüstü bilgisayarlardaki tümleşik web kameraları kullanılıyordu. Şimdi gerek sosyal medyanın, gerekse teknolojinin evrimiyle beraber bu kameralar yeniden önem kazanmaya başladı. Twitch, Facebook, Periscope gibi canlı yayın hizmetlerinin günümüzdeki popülerliği, bilgisayarlarda kaliteli kameranın gerekliliğini yeniden ortaya çıkarmış durumda. Pek çok şirket webcam işini çoktan bıraktığı için tek alternatif Logitech C920'yken, bu alanda eksiği gören farklı şirketler de webcam alanında çeşitli yenilikler yapmaya çalışıyor. Intel, Real Sense teknolojisiyle bu markalardan biri. Şimdi de karşımıza WebEye isimli bir Kickstarter projesi çıkıyor.

WebEye, üzerindeki iki kemarayla insan gözünü taklit eden bir kamera. Bu kamerayla gerçekçi bir alan derinliğiyle ve geniş bir açıyla canlı yayın yapılabilecek. İki kameranın arasında, insan gözü etkisinin oluşması için bir miktar boşluk bırakılmış. 2 tane Full HD video sensörü bulunan ürün, 160 derecelik bir görüş açısı sunuyor. Kaydedilen ilk videlardan birini aşağıda izleyebilirsiniz. Videonun Google Cardboard ile başarılı bir görüntü kalitesi sunduğu söyleniyor. Oculus Rift VR video oynatıcısı desteği bulunan kamera, Gear VR ve Vive'ı da gelecekte destekleyecek.

PC'ye bağlanmak için 2 tane USB 2.0 bağlantısına ihtiyaç duyan kameranın iki sensörünün arasında şu anda 1.67 inç boşluk olduğu söyleniyor. İnsan gözlerinin arasındaki mesafenin 2.56 inç olduğu belirtilirken gelecekteki modellerde bu mesafenin kullanılacağı belirtiliyor.

Ürünün Kickstarter sayfasına ulaşmak için tıklayın.

 

(BTnet)

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı