AKİT MENÜ

Teknoloji

Uygulama Kapatmak Bataryayı Etkiliyor mu?

Apple, iOS'te arkaplanda açık olan uygulamaları kapatmanın, bataryayı etkileyip etkilemediği tartışmalarına son noktayı koydu. Bakalım uygulamaları kapatmak bataryayı etkiliyor mu?

Başta iPhone sahipleri olmak üzere iOS cihaz kullanan çoğu kişi açık uygulamayı kullanmayacak ise kapatmayı tercih ediyor. Hatta bazı kullanıcılarda bu bir takıntı haline gelmiş durumda.

Tuş kilidi yapmadan önce tüm uygulamaları kapatan iPhone sahipleri, bunu açık uygulamaların bataryayı olumsuzetkilememesi için yaptığını söylüyordu.

Ancak iOS'in gerçekzamanlıarkaplandauygulamayı çalıştırma gibi bir yeteneği olmadığı biliniyordu. Peki, açıkuygulamalarbataryayı etkiliyor mu? Merak edilen bu soruya Apple cephesinden geç de olsa bir yanıt geldi.

Uygulamaları kapatmanıza gerek yok

iOS ve OS X geliştirme ekip lideri CraigFederighi tarafından yapılan açıklamada; batarya tasarrufu için uygulamalarının kapatılmasının doğru olmadığı yer alıyor. Hatta C. Federighi kendi kullandığı iOS cihazlarda açık uygulamaları kapatmadığını da sözlerine ekliyor.

Peki, bataryadan tasarruf etmek için ne yapmalı? Eğer iPhone'da batarya süresini uzatmak istiyorsanız; "arkaplandauygulamayenile" seçeneğini pasif hale getirmeli ve kullanmadığınız uygulamaların konumservislerini kapatmanız gerekiyor.

:: Arkaplandaki uygulamaları kapatıyor musunuz?

 

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı