AKİT MENÜ

Teknoloji

Google'ın Yapay Zekası Go Efsanesini Yendi!

Google tarafından geliştirilen AlphaGo yazılımı, Go oyununun efsanesi Lee Sedol ile yaptığı karşılaştı. 5 maç olması planlanan karşılaşmanın ilk üçünün galibi ise AlphaGo oldu!

Google’ın 2014 yılında satın aldığı Londra merkezli yapay zeka şirketi DeepMind, AlphaGo adında Go oyunu öğrenen bir yazılım geliştirmişti.

Geçtiğimiz ay Avrupa Şampiyonu Fan Hui ile yaptığı karşılaşmadan galip olarak ayrılak AlphaGo, şimdi ise efsanevi Go oyuncusu Lee Sedol ile karşı karşıya geldi.

Yapay zeka alanının en efsanevi karşılaşmalarından birisi olan bu Go maçında AlphaGo yine galip geldi. 5 maç olması planlanan karşılaşmanın üçüncüsü bugün yapılırken sonuç yine değişmedi ve AlphaGo efsanevi Go oyuncusu Lee Sedol’u üçüncü kez yendi.

Birçok televizyon kanalından ve YouTube üzerinden canlı olarak yayınlanan karşılaşmanın galibi Google’ın yapay zekası olurken turnuvada durum 3-0 oldu ve AlphaGo bu tarihi karşılaşmanın galibi olmayı garantiledi.

2500 yıllık bir geçmişi olan Go oynunun tarihi turnuvasının dördüncü ve beşinci turları ise 13 ve 15 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

:: Yapay zekanın gelişmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı