AKİT MENÜ

Teknoloji

Konsollarda çapraz platform devri

İki dev oyun platformları arasındaki sınırlar kalkmaya başlıyor. Xbox One yeni özelliği sayesinde PlayStation oyuncularıyla karşılıklı oynama imkanı sağlayacak.

Microsoft, Xbox Live’ın yeni özelliğini duyurdu. Yeni özellik sayesinde Xbox ve PC oyuncuları karşılıklı oyun oynama fırsatına sahip olacaklar.

ID@Xbox yöneticisi Chris Charla’nın duyurduğu özellik Xbox ve PC oyunlarının birleşeceklerini duyururken diğer platformlarında bu özelliğe eklenebileceğinin altı çizildi. PlayStation 4 ve Xbox One savaşı bir adım öteye taşınabilir.

Xbox Live’a gelecek olan özellik sayesinde Rocket League gibi oyunlarda oynadığınız platform fark etmeksizin diğer oyuncularla oynayabileceksiniz.

Psyonix’in geliştirdiği Rocket League oyunu bu özelliğin liderlerinden olacak. İlk olarak Rocket League üzerinde denenecek olan özellik bir hayli ilgi çekici. Xbox One'a gelecek olan her oyunda böyle bir özellik getirilmesi şartı koşulmuyor. Tamamen geliştiricinin isteğine bağlı.

Microsoft’un Xbox’a özel oyunları Windows 10’a taşırken böyle bir özelliğin gelmesi şaşırtıcı değil. Buradaki esas nokta Xbox One ve PlayStation 4 platformlarının birleşmesi. Chris Charla açıkça diğer platformları da bu özelliği kullanmaya davet etti.

Hangi konsolun daha iyi olduğu tartışmaları oyunlara da taşınacak gibi gözüküyor. Bu konu hakkında PlayStation cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat oyuncular şimdiden heyecanlanmaya başladı.

 

(shiftdelete)

Yorumlara Git

23 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!