AKİT MENÜ

Gündem

Bebeğine sarılarak can vermiş

8 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Almanya’daki yangına ilişkin yürek parçalayan detaylar ortaya çıktı. Hayatını kaybeden anne Nazlı Özcan’ın 6 aylık bebeğine sarılarak can verdiği anlaşıldı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile BBP Genel Başkanı Mustaf

2013-03-11 21:21:26

HABER MERKEZİ
Almanya’nın, Baden Württemberg eyaletine bağlı Backnang kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden 8 Türk ile ilgili yürek parçalayan detaylar ortaya çıktı. Yangında 5 yeğenini kaybeden amca Cengiz Soykan, evin eski kiracılarını tanıdıklarını ve evde elektrik kaçağı olduğunu bu kimselerin ev sahibine bildirdiklerini söyledi. Amca Seyfettin Soykan ise anne Nazlı Özcan’ın 6 aylık bebeği Murat’ı kurtarmak isterken öldüğünü belirtti.
ÇOCUĞU İÇİN ALEVLERİN ARASINA DALMIŞ
Amca Seyfettin Soykan yaptığı açıklamada, morga gittiklerinde anne Nazlı Özcan’ın, bebeği Murat’a sarılı halde olduğunu gördüklerini ifade etti. Trajedi sonrası bitkin ve yorgun olduklarını ifade eden Soykan, “Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Nereye baksak her tarafta acı var. Hastanedeki çocuğa nasıl yardımcı olacağız bilmiyoruz” dedi. Seyfettin Soykan, yangını gören alt kattaki merkezin sahibi Yunanlı’nın kapıyı kırdığını ve annenin o esnada dışarı çıktığını, ancak daha sonra yavrularını kurtarmak için tekrar içeriye girdiğinde öldüğünü öğrendiklerini kaydetti.
BOZDAĞ: “ŞU ANDA HERHANGİ BİR
KUNDAKLAMA İŞARETİ YOK”
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya’daki yangın faciasıyla ilgili dün de konuştu. Bozdağ, Almanya’daki yangın faciasının bir kundaklama olup olmadığı yönündeki soru üzerine, daha önceki olaylardan dolayı Türkiye kamuoyunda yeni bir ırkçı saldırı olup olmadığı yönünde tedirginlik meydana geldiğini hatırlattı. “Şu ana kadar ortaya çıkan verilerde bir kundaklama emaresi gözükmediğine ilişkin açıklamalar var’’ ifadesini kullanan Bozdağ, şunları kaydetti: “Temenni ediyoruz ki böylesi bir saldırı neticesi bu facia meydana gelmemiş olsun. Tabi bunun için de soruşturmayı yürüten gerek savcılık makamının gerekse polis teşkilatının bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak soruşturma yürütmesinde fayda vardır. Hiçbir ihtimali dışlamamalıdır. Sorulması gereken herhangi bir soruyu sormazdık etmemeli, cevabını aramazlık etmemeli, bütün cevapları herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak açıklık ve netlikte ortaya koymalıdır.”
DESTİCİ: OLAY İYİCE ARAŞTIRILMALI
Almanya’daki Avrupa Türk Birliği Federasyonu’na bağlı derneklerin düzenlediği eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma programına katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de olayın iyice araştırılmasını istedi. Türkiye’ye dönüşte konuşan Destici şunları kaydetti: “Bu olayların iyice irdelenmesi, araştırılması lazım. Alman hükümetinin bu hadisenin altında kalmaması lazım. Tabii bizim hükümetimizin de bunun takipçisi olması lazım.’’
DÖNMEZ: GEREKENLER YAPILIYOR
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Gürsel Dönmez ise devletin resmi temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının Almanya’daki yangın faciası için yoğun biçimde çalıştığını kaydetti. Bu arada çevredeki Almanlar ve Freie Walldorf İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci dün yanan evin yanına gelerek çiçek bıraktı.
CENAZELER BUGÜN GELEBİLİR
Almanya’nın Backnang kentinde meydana gelen yangında hayatını kaybeden 8 Türk vatandaşının, otopsilerin tamamlanması halinde bugün Türkiye’ye gönderilebileceği bildirildi.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı Eyüp Sultan Camisi’nde, basın toplantısında konuşan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, otopsi için iki ayrı ekibin çalıştığını, detaylı ve hassasiyetle takip edilip bitirilmesi koşuluyla cenazelerin bugün öğleden sonra Türkiye’ye gönderilebileceklerini ifade etti. Ancak Karslıoğlu, bunun kesinlik kazanmadığını vurguladı.
ALMAN POLİSİ, TÜRKİYE’DEN GELEBİLECEK
DESTEK EKİBİNE YEŞİL IŞIK YAKTI
Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu, Alman makamlarına, her türlü işbirliğine açık olmaları nedeniyle teşekkür ederek, ‘’Uzman talebi olursa buna da açık olduklarını ifade ettiler bu nedenle teşekkür ediyoruz. Soruşturma gerektirdiğinde Türkiye’den destek söz konusu olabilir’’ dedi.
“KUNDAKLAMA VEYA SALDIRI BELİRTİSİ YOK”
Öte yandan Eyalet Emniyet Müdürü Wolf Hammann, polis olarak şu an için teknik bir arıza haricinde hiçbir kundaklama ya da saldırı belirtisi olmadığını belirterek, ‘’Ancak buna rağmen yine de tüm detaylarıyla araştırmaya devam ediyoruz. Biz de Türk polisi ile çalışmaya açığız. Her şeyi yaptığımıza emin olabilirsiniz’’ dedi.      
 

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi