AKİT MENÜ

Teknoloji

Yeni bir iPhone virüsü keşfedildi!

Jailbreak olmayan iPhone'ları bile etkileyebilen yeni bir virüs keşfedildi.

2016-03-17 21:45:26

Teknoloji geliştikçe güvenli sandığımız tüm sistemlerin açıkları ortaya çıkıyor ve bu sistemleri etkileyebilecek virüsler keşfediliyor. Güvenli olduğu düşünülen bu yazılımlardan birisi de Apple'ın mobil cihazları için geliştirmiş olduğu iOS işletim sistemiydi.

Wentekno'nun haberine göre, birkaç sene içerisinde art arda birçok açığı bulunan iOS, şimdi de yeni bir virüsle gündeme geldi. Güvenlik kuruluşu olan Palo Alto Networks'ün yaptığı çalışmalar sonucunda keşfedilen bu virüs, iPhone'ların hepsini (jailbreak olsun, olmasın) etkileyebiliyor ve bu da tüm iPhone kullanıcılarının tehlikede olduğunu gösteriyor. Şimdilik virüsün sadece Çin'de görüldüğü belirtiliyor ancak Çin'den tüm ülkelere yayılması oldukça kolay (Çin'de ortaya çıkmış olması da kimler tarafından üretildiğini gösteriyor aslında).

"AceDeceive" ismi verilen bu yeni virüs, diğer akıllı telefon virüslerinden çok daha gelişmiş veya çok daha karmaşık yapıya sahip olan bir virüs değil. Bu virüsü özel kılan tek şey iPhone kullanıcıları için bir tehdit olması. Telefonlarındaki neredeyse hiçbir şeyi değiştiremeyen iPhone kullanıcıları, diğer işletim sistemi kullanıcılarına göre bir anlamda "kapalı kutu" içerisinde cihazlarını kullanıyorlar. iPhone'un güvenliğini sağlayan kesin sınırlar bile bu cihazı etkileyebilecek olan bir virüsü geride tutamadıysa, kullanıcıların gerçek anlamda yaptığı her işlemi iki kere düşünmesi ve herşeye şüpheci yaklaşması gerekiyor demektir.

Yorumlara Git

Yunanlar duyurdu: ABD'den S-400 teklifi!

Altını olanlar dikkat: İslam Memiş yatırımcıya seslendi!

Utanmayın böyle söyleyin! ‘Kaçak sigaraları Atatürk’e götürecektik’

Trump: Kaybedersem bırakıyorum

İstanbul’da silahlı çatışma! Bir polisimiz şehid oldu