AKİT MENÜ

Teknoloji

Şık ve güçlü: Alcatel Idol 4 Pro​​

Windows 10 Mobil platformunun en şık cihazı yolda!

Microsoft'un ülkemizde de satışta olan Lumia 950/950XL modelleriyle birlikte giriş yapan Windows 10 Mobil neslinin en güçlü temsilcilerinden birisi Alcatel'den geliyor.

Alcatel'in MWC 2016'da tanıttığı Android tabanlı akıllısı Idol 4S'in Windows 10 Mobil versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz, Idol 4 Pro ismi altında geelcek olan cihaz gördüğümüz gibi WM10 platformunun tasarımsal açıdan en şık ve iddialı modellerinden birisi. Samsung'un Galaxy S6 nesliyle geçiş yaptığı cam/metal kasa yapısını andıran model alüminyun çerçeveye, cam arkaya ve 2.5D kavisli ekran camına sahip. Neredeyse çerçevesiz olarak nitelendirebileceğimiz modelin ekran/kasa oranı da muazzam. Net bilgi yok ama tahminimizce %80'e yakın olsa gerek.

Sadece tasarımsal açıdan değil teknik özelliklerine baktığımızda da karşımızda oldukça güçlü bir cihazın durduğunu söyleyebiliriz. Şöyle ki 6-inç'lik (1920x1080) ekran büyüklüğüyle tabletfon sınıfında değerlendirebileceğimiz telefonun yongaseti Snapdragon 820 ki 2K çözünürlüğü dahi rahatça kaldırabilen bu yongasetinin FHD çözünürlükte harikalar yaratacağı muhakkak.

Continuum desteğine de sahip olan Alcatel Idol 4 Pro'nun kameraları ise ön ve arka için sırasıyla 9MP ve 20MP çözünürlüğünde. Dahili hafızası 64GB olarak belirtilen cihazın RAM miktarı 2GB olarak listelenmiş ama buraya bir mim düşmekte fayda var. Tahminimizce en az 3GB ile gelecektir.

Modelin çıkış tarihi ve fiyatlandırması hakkında henüz bir bilgilendirme yok.

Yorumlara Git

Yunanlar duyurdu: ABD'den S-400 teklifi!

Altını olanlar dikkat: İslam Memiş yatırımcıya seslendi!

Utanmayın böyle söyleyin! ‘Kaçak sigaraları Atatürk’e götürecektik’

Trump: Kaybedersem bırakıyorum

İstanbul’da silahlı çatışma! Bir polisimiz şehid oldu