AKİT MENÜ

Aktüel

'Bidon kafa': 3. Köprü Atatürk'ün projesiydi

1. Köprüye bile karşı çıkan zihniyetin ürünü Kemalist Sözcü'de köşe karalayan 'Bidon kafa' Yılmaz Özdil, M. Kemal Paşa'yı anlattığı yazısında kaynaksız zorlama iddialarda bulundu.

2016-03-18 16:36:46

Kemalist Sözcü'de köşe işgal eden 'bidon kafa' Yılmaz Özdil Çanakkale'den başlayarak Kurtuluş Savaşı'na ve oradan İzmir ile İstanbul'un işgalden kurtulmasına kadar anlattığı M. Kemal Paşa ile ilgili bir iddiada bulundu.

MEMLEKETİ KURTARINCA BURAYA KÖPRÜ DİKEYİM

Özdil'in ifadelerine göre, Atatürk Samsun'a doğru yola çıktığında İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e dönük yüzüne dürbünle uzun uzun baktı ve yanındaki Hüsref Gerede'ye döndü ve "Memleketi kurtarınca hatırlatın, buraya bir köprü dikeyim" dedi..

3. KÖPRÜ'DEN Mİ BAHSEDİYOR

Sözcü yazarının aktardığına göre Atatürk'ün "Köprü dikeyim" dediği bölge İstanbul Boğazı'nın en kuzeyi, bugün Kuzey Ormanları olarak adlandırılan bölge, yani Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ta kendisi..

İşte Yılmaz Özdil'in yazısındaki o zorlama iddia:

19 Mayıs… İstanbul zaten işgal altındaydı, İzmir de işgal edilince, Anadolu’da milli mücadele başlatmaya karar verdi, İsmail Hakkı kaptana çekil sen şöyle kenara dedi, Bandırma vapurunun dümenine geçti, Karadeniz’e açılırken, Refet Bele’ye dürbünü getir diye emir verdi, kuzey ormanlarına baktı, Hüsrev Gerede’ye döndü, memleketi kurtarınca hatırlatın buraya bi köprü dikeyim dedi, Samsun’a çıktı.

 

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası