AKİT MENÜ

Teknoloji

Android'in kabusu yeniden hortladı

Geçtiğimiz yıl etkili olan ve Stagefright virüsü olarak adlandırılan Android güvenlik açığı tekrar gündemde. İsrail merkezli NorthBit adlı güvenlik şirketi, daha önce kapatıldığı söylenen açığın hala büyük bir tehdit olduğunu gösterdi.

2016-03-18 20:24:59

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan ve Android dünyasında şok etkisi yaratan Stagefright güvenlik açığı tekrar gündemde. İşletim sisteminin hacklenmesine neden olan açık, Google ve Android üreticilerinin ortak çalışması ile kapatılmış ve sorunun ortadan kaldırıldığı duyurulmuştu.NorthBit adlı güvenlik şirketinin raporu ise, Stagefright açığının tamamen kapanmadığını ve milyonlarca cihazın risk altında olduğunu ortaya koydu.

HANGİ SÜRÜMLERDE ETKİLİ OLUYOR?

Webtekno'da yer alan habere göre, konu ile ilgili bir bir video yayınlayan şirket,  Android tabanlı bir akıllı telefonun saniyeler içinde hacklenebildiğini ortaya koydu. Verilen bilgilere göre, yeni keşfedilen Stagefright açığı Android 2.2'den Android 5.1 Lollipop sürümüne kadar tüm ekosistemi etkiliyor. Güvenlik şirketinin test cihazları arasında ise Nexus 5, HTC One, Galaxy S5, LG G3 gibi cihazlar bulunuyor.

STAGEFRİGHT AÇIĞI NASIL KULLANILIYOR?

NortBit’in verdiği bilgilere göre, yeni Stagefright açığı 250 milyon Android kullanıcısını tehdit ediyor. Henüz açığı kapatacak bir güncelleme Google tarafından yayınlanmış değil. Bu nedenle, kullanıcıların tanımadıkları web sitelerine girerken oldukça dikkatli olmaları gerekiyor. Stagefright açığı üzerinden mobil cihazın ele geçirilmesi, web sitelerinde bulunan ve yazılım içeren MP4 videoları üzerinden gerçekleştiriliyor. Videoyu izlemeseniz bile, saniyeler içinde sisteminizin ele geçirilme riski var. Bu nedenle, bilmediğiniz sitelere giriş yaparken temkinli olmanızı ve özellikle yabancı video sitelerini fazla ziyaret etmemenizi öneririm. 

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!