AKİT MENÜ

Teknoloji

Eleştiri yağmuruna tutuldu

Mark Zuckerberg, A Year Of Running etkinliği adı altında Pekin’de çektirdiği fotoğraf yüzünden eleştirilere maruz kaldı.

2016-03-19 16:11:45

Facebook’ta başlatılan A Year Of Running etkinliği, insanların bir yıl boyunca 365 mil koşmasını ve bu süreçte yaşadıklarını, maceralarını paylaşmalarını hedefliyor.

Etkinliğe katılanlardan arasında yer alan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg temsili olarak dünyanın etrafında koşuyor. 100 mili tamamlayan Zuckerberg’in Pekin’de paylaştığı fotoğraf ise eleştirilerin odak noktası oldu.

Bazı insanlar Zuckerberg’i komünizm sembolü ile ilişkilendirirken bazıları da Pekin’deki hava kirliliğine dikkat çekerek maskesiz koşmamasının umursamazlık olduğunu belirtti.

Shift Delete'in haberine göre, fotoğrafın çekildiği Tienanmen Meydanı'nın 26 yıl öncesinde komünist lider tarafından öğrencilerin tanklar ile ezildiği yer olması eleştirilerin sebebi olarak gösteriliyor.

Olayın ironik kısmı ise Facebook’un Çin’de yasaklanmış olması. Yasak dinlemeyen Facebook CEO’su fotoğrafı Çin’deyken paylaştı.

Mark Zuckerberg’e gelen ağır eleştirilerden biri ise kendisinin Çin Hükümeti'ne yalakalık yapması. Bu sayede Facebook yasağına çözüm bulunabileceği düşünülüyor.

Mark Zuckerberg, fotoğrafa gelen yorumlardan bazılarına cevap verdi fakat hiçbiri eleştirilen konular hakkında değildi. Bazı facebook kullanıcıları Zuckerberg’in dünyayı umursamadığını, sadece kendisini ve şirketinin elde ettiği karı düşündüğünü söylüyor.

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!