AKİT MENÜ

Medya

Cumhuriyet tükürdüğünü doya doya yaladı! Nazım Hikmet dün gömüldü, bugün övüldü

Dönme rekoru kıran Cumhuriyet, geçmişte “Yüzüne tükürmeniz için fotoğrafını yayınlıyoruz” dediği Nazım Hikmet için bugün, “O kadar büyük bir kalbi vardı ki…” başlıklı bir haber yayınladı.

2021-01-15 16:47:34

 yeniakit.com.tr 

Komünist şair Nazım Hikmet’in 119’uncu doğum günü olması nedeniyle solcular ve yandaşları peş peşe açıklamalar yaptı. Solcu ve sola çeken medya organları da Nazım Hikmet hakkında çeşitli yayınlara imza attı.

Bu yayınlardan en dikkat çekeni ise, ulusalcı geçinip bir dönem Nazım Hikmet’i hedef gösteren, hakaretvari yayınlarla Komünist şairi sürekli gündemde tutan Cumhuriyet oldu.

Cumhuriyet gazetesi, Nazım Hikmet hakkındaki bir oyunun haberini yaparak, “Nazım Hikmet'in doğun günü. O kadar büyük bir kalbi vardı ki” başlığını attı.

“Yüzüne tükürün” manşetleri unutulmadı

Aynı Cumhuriyet, yıllar önce Nazım Hikmet için hakaret içerikli haberler yayınlıyordu. Bir haberinde Cumhuriyet, “Bu tavsiye ‘resmini teksir ettirip dağıt ki millet doya doya yüzüne tükürsün’ mealindedir. Biz de yukarıdaki resmi Nazım hesabına aynı gaye ile basmış bulunuyoruz” diye yazmıştı.

Yorumlara Git

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi