AKİT MENÜ

Teknoloji

Yerli üretime Nokia desteği

4.5G baz istasyonlarına “Made in Turkey” damgası için Türk Telekom ve Nokia anlaştı.

Türk Telekom, Türkiye’de ilk kez Nokia tarafından üretilen mobil iletişim donanımını kullanarak, yerli üretime destek vermeyi planlıyor.

Perşembe günü Bilgi Teknolojileri veİletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Nokia Avrupa Bölge Başkanı Markus Borchert’in katılımlarıyla iş birliklerini duyurmak üzere bir tören düzenledi.

ÇORLU'DA ÜRETİM

Bu iş birliği ile Nokia, Nisan ayında Çorlu’da yerli ekipmanlar için üretim sürecini başlatmayı planlıyor. Sonraki aşama ise yerli üretim olan ekipmanların Türk Telekom şebekesine entegre edilmesi.

YERLİ İSTASYON BEYNİ

Türk Telekom’a özel olarak Nokia’nın Çorlu’daki üretimi, baz istasyonunun sinyal üreten sistem modülü, yani baz istasyonunun beyni olan “baseband” üretimini kapsıyor. Baseband ekipmanı sinyal üretiminin yanı sıra, arama kontrollerini sağlayan ana ekipman olarak da biliniyor.

Bu nedenle mobil iletişim teknolojisinin belkemiği olan baz istasyonlarının en önemli parçalarından biri de bu anlaşma çerçevesinde “yerli üretim” olarak Türkiye’de üretilip, ilk olarak Türk Telekom tarafından kullanılacak.

Anlaşma çerçevesinde Nokia, Türk Telekom’un hali hazırdaki GSM şebekelerini de yükseltmeyi ve Türk Telekom’un müşterileri için 4.5G hizmetine de katkı sağlamayı hedefliyor.

 

(Shiftdelete)

Yorumlara Git

Darbe yediler: İddia etti: Liderinin resmini bıraktı! Ali Koç'u öfkelendirdiler...

Suriye'de işgalci ABD üssüne operasyon

Satışlar yüzde 40 düştü: Tercihler değişti!

CHP’li belediye kesenin ağzını açtı! Yılda bir diktikleri heykellere özel bakım parası

Emekli olacaklar dikkat! Ne zaman emekli olursanız daha yüksek maaş alabilirsiniz?