AKİT MENÜ

Gündem

'Ensar'a iftira' kampanyasına katılan Kılıçdaroğlu'nun yeğeni tecavüzden cezaevinde

Karaman'daki bir sapık üzerinden Ensar Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Bakanı'na suçlamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kocaeli'nde ikamet eden yeğeni Hıdır Çakmak, 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 2011 yılında 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kılıçdaroğlu, sapık yeğeniyle ilgili hiçbir açıklama yapmadı.

2016-03-24 16:48:42

CHP lideri, Karaman'daki çocuk istismarına ilişkin, "Daha ayıp olanı MEB'in bunlarla işbirliği yapmış olması. İşbirliği yapacak başka bir yer bulamadınız mı?" dedi. Aile Bakanı'nın konu ile ilgili sözlerini de çarpıtan Kılıçdaroğlu, "Bu anlayışı değiştireceğim. Ahlaksızlığa bir kerelik denir mi? Bunları kesinlikle değiştireceğiz. Ahlak, bütün inançların ortak temelidir. Ahlaksızlığı kural haline getirirseniz bu inancı yıkmış olursunuz." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN YEĞENİ 'CİNSEL İSTİRMAR'DAN CEZAEVİNDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeğeni Hıdır Çakmak, Kocaeli'de, yaşları 11 ila 14 arasında değişen 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 2011 yılında 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, 13 yaşındaki M.D, 12 yaşındaki Ö.N.K, 11 yaşındaki A.Ö ve 14 yaşındaki M.E'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Kılıçdaroğlu'nun yeğeni Çakmak'ı 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Zincirleme suç nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun akrabasının cezasını 20 yıla çıkaran heyet, M.D'ye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle de Recep Sağlam'a 5 yıl, Hilmi Koç'a ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Cumhuriyet Savcısı Metin Aslan'ın hazırladığı iddianamede M.D. adlı kız çocuğunun günlüğüne yazdıklarından şüphelenen okul yönetiminin ihbarı sonucu başlatılan soruşturmada, Kılıçdaroğlu'nun yeğeni dahil 3 sanığın da değişik zamanlarda söz konusu kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN YEĞENİ DEFALARCA KEZ...

İddianamede ayrıca, çocukların mahallede alışveriş için gittikleri büfenin işletmecisi Kılıçdaroğlu'nun ablasının oğlu Hıdır Çakmak'ın birden çok kez cinsel saldırısına maruz kaldığının belirlendiği ifade ediliyordu.

YEĞEN'İN AVUKATI CİNSEL İSTİSMARA BERAAT İSTEDİ

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeğeni Hıdır Çakmak ile Recep Sağlam ve tutuksuz sanık Hilmi Koç ile çocukları cinsel istismara uğrayan ailelerin avukatları ve sanık avukatları katıldı.

Müşteki avukatları, önce duruşmalardaki iddialarını tekrar ettiklerini belirtti. Tutuklu sanık Çakmak'ın avukatı Mehmet Akgül, 15 Haziran'da mahkemeye sunduğu yazılı savunmasını tekrar ettiğini belirterek, müvekkilinin beraatini ve tahliyesini talep ederek tarihi bir skandala imza atmıştı.

Yorumlara Git

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş