AKİT MENÜ

Teknoloji

Ay'a köy kuruluyor

Henüz başka gezegenlere yerleşemedik ancak turistik bir gezi fena fikir sayılmaz. Avrupa Uzay Ajansı ESA'nın Ay'a kuracağı köy ile gelecek tatillerinizi dünya dışında geçirebilirsiniz.

2016-03-25 11:29:59

Dünya çapındaki uzay çalışmalarında Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’dan sonra adı en sık duyulan bir başka kuruluş da Avrupa Uzay Ajansı ESA. Birçok alanda araştırma, uygulama ve projeyi hayata geçiren ESA’nın yeni hedefi ise Ay üzerinde bir köy inşaa etmek. Avrupalı devletler tarafından desteklenen kuruluş, bu konudaki hazırlıklarına ise yoğun bir şekilde devam ediyor.

Konu ile ilgili CNN International’a konuşan ESA Başkanı Johann-Dietrich Woerner, kurulması planlanan köyün birçok amaca yönelik olacağını belirtiyor. Proje hayata geçerse, Ay köyü başta bilimsel çalışmalar olmak üzere, iş, turistik amaçlar ve madencilik çalışmalarına ev sahipliği yapacak. 

AY KÖYÜ NE ZAMAN GELİYOR

Köy projesinin ne zaman hayata geçeceği ise şu an belirsiz. ESA Başkanı, Ay’da kurulacak köyün hali hazırda kullanımda olan Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini alabilceğini belirtiyor. Uluslararası Uzay İstasyonu’nun kullanım ömrünün 2024 yılında sona ereceği düşünüldüğünde, ESA’nın köy projesinin çok uzak olmadığını söyleyebiliriz.

 

(webtekno)

Yorumlara Git

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular

Jose Mourinho en son 10 yıl önce şampiyon olmuş… Kariyeri sert bir şekilde düşüşte! Hey gidi Mou hey

Kadıköy’de büyük felakete ramak kala… Tribünler iflas etti: Olanlar yandı kesin…

Bursa'daki uçak kazasının görüntüsü yayınlandı!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Pes dedirten konuşma