AKİT MENÜ

Teknoloji

HTC, Samsung'u geçti!

Performans tamam, tasarım tamam, ses zaten bomba. Geriye bir fiyatı kaldı!

Bildiğimiz gibi HTC, yeni tepe seviyesi HTC 10'un resmi tanıtımını 12 Nisan'da yapacak. Keza Türkiye'de de aynı gün tanıtılacak model.

Antutu veritabanında yerini alan HTC 10'un ilk test sonuçlarına baktığımızda Samsung Galaxy S7 ve Xiaomi Mi 5 gibi 2016'nın yıldızlarını net biçimde geride bıraktığını gördük ki bu da şüphesiz HTC severler için güzel bir gelişme:



Açıkçası aldığı skor kafamızda soru işareti uyandırmadı da değil. Ne de olsa S820 yongasetli modellerin ortalama Antutu skoru 130,140K seviyesinde dolaşıyor. HTC 10'un 156K alması açıkçası iddia edilen mevcut donanımıyla imkansız gibi birşey. Her ne kadar HTC'nin Sense arayüzü performans anlamında Samsung'un TouchWiz'inden daha yüksek bir başarım sergilese de aradaki farkın bu kadar olması imkansız. Eğer görselin gerçek olduğunu düşünürsek HTC 10'nun beklenenin aksine 2K yerine FHD çözünürlükle gelme ihtimali üzerinde durabiliriz. Ki bunu da zannetmiyoruz.


Neyse; performansı bir kenara bırakacak olursak...

HTC'nin dediğine göre model şimdiye kadar görülmemiş kalitede bir kamera ile gelecekmiş ki detaylar muğlak olsa da ısrarla bunu vurgulamaları açıkçası iddialarının gerçeklik payının yüksek olma ihtimalini kuvvetlendiriyor. Diğer yandan BoomSound özelliği sayesinde müzikseverleri de tatmin edeceği muhakkak. Ki zaten HTC ses kalitesinde her daim Android cephesinin Sony ile birlikte en iddialı üreticisi oldu. Tasarım zaten gördüğümüz gibi oldukça hoş. Güncellemelerde de gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz HTC'nin.

Velhasıl geriye kaldı sadece fiyatlandırma ki bizim de en çok merak ettiğimiz konu bu kesinlikle. Açıkçası HTC Türkiye'nin fiyatlandırma stratejisi hiçbir zaman tüketici dostu olmadı. Haliyle bu modelden de pek umutlu değiliz. Tahminimizce 3,000 TL bandında gelecektir.

Yorumlara Git

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular

Jose Mourinho en son 10 yıl önce şampiyon olmuş… Kariyeri sert bir şekilde düşüşte! Hey gidi Mou hey

Kadıköy’de büyük felakete ramak kala… Tribünler iflas etti: Olanlar yandı kesin…

Bursa'daki uçak kazasının görüntüsü yayınlandı!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Pes dedirten konuşma