AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Tane tane bezelyeli pilav nasıl yapılır?

Tam kıvamında bezelyeli pilav tarifi | Rengi ve lezzetiyle damakları şenlendiren bezelyeli pilava kim 'hayır' diyebilir! Yapışmayan tane tane bezelyeli pilav | Bezelyeli pilav püf noktası

Ana yemeğin yanına rengiyle iştahları açan leziz bir bezelyeli pilav yapmaya ne dersiniz!

Bezelyeli pilav tarifi

Malzemeler: 1,5 su bardağı bezelye 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı pirinç Tereyağı Tuz 1-2 damla limon suyu

Tane tane bezelyeli pilav nasıl yapılır?

Öncelikle pirinci ayıklayıp suda bekletin.

Yarın saatin sonunda pirinci süzüp güzelce yıkayın.

Pilavınızın leziz olmasını istiyorsanız pirinci beyaz suyu bitene kadar yıkamaya özen gösterin.

Tereyağını tencereye alın ve pirinci tuz ilave edip kavurun. Limon suyunu da bu aşamada ekleyin.

Ardından 3 su bardağı suyu ekleyip, ocağın altını en kısık ayara getirin. Tencerenin kapağını kapatmayı unutmayın.

Pilav suyunu çekince önceden haşlayıp süzdüğünüz bezelyeyi tencereye ekleyin ve karıştırın.

Afiyet olsun.

Yorumlara Git

Güllü’nün otopsi raporu tamamlandı! Prof. Kök detayları açıkladı

Hamas yeni liderini seçmeye hazırlanıyor: Haniyye ve Sinvar sonrası...

Esed üyeleri, Suriye’ye gizlice sızarken enselendi: Baas rejimi durmuyor

Keşke yardımcını da götürseydin umreye Tanju! O da senin gibi alkolü bırakıp böyle rezil olmazdı

Terörist Netanyahu’nun sır küpü patlatıldı! Utanç verici ahlaksızlıklar, şantaj, rüşvet…