AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

"Aşkı-ı Nebi Sergisi" açıldı

Hz. Peygamber'in doğumunun 1443. yılında, 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen, yurt dışından yabancı hattatların eserleri ile ilk kez gün yüzüne çıkan eserlerin yer aldığı "Hicaz'dan İstanbul'a Hz. Peygamber Sevgisi; Aşk-ı Nebi Sergisi" açıldı.

Topkapı Sarayı Babüssade'de, serginin açılışı için düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajıokundu. Erdoğan'ın tören için gönderdiği mesajda şuifadeler yer aldı:

"Başımızın tacı efendimiz, Hazreti Muhammed Mustafa'nın (S.A.V)  Kutlu Doğum Haftasımünasebetiyle düzenlenen etkinliklere davetiniz için teşekkür ederim. Müslümanlar olarak, peygamberler silsilesinin sonuncusu İlahi vahyin taşıyıcısı, doğruluk ve ahlak timsali, rahmet elçisi Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in doğumunu kutladığımız anlamlıbir haftadayız. Bugün Sevgili Peygamberimizin hikmetlisözlerine, özünde barış ve adalet olan kutlu mesajına her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var.İnanıyorum ki düzenlenen bu anlamlı etkinlikler,İslam’ın sevgi, barış ve adalet mesajının yüceltilmesine Sevgili Peygamberimizin çağrısının daha gür bir sesle duyurulmasına vesile olacaktır. Bu manevi buluşmada Peygamberimizin kutlu doğumunu kutluyor, Onun evrensel çağrısında, barışta ve adalette buluşmayıyüce Allah’tan diliyor, sevgilerimi sunuyorum."

"İNSAN, BEDEB ÜLKESİNE RUHUNU HAPSETMEMELİ"

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, doğumu kutlanan Hazreti Peygamber’in yeryüzüne getirdiği rahmet mesajlarına bakıldığında, temel gayelerden bir tanesinin “İnsanın beden ülkesine ruhunu hapsetmemesi” olduğunu dile getirerek, yeryüzünde insanoğlunun en büyük bedbahtlığının aslında ruhunu beden ülkesine hapsetmesi olduğunu söyledi.

Bütün ilahi metinlerin insanoğlunu yücelerin yücesine çıkarmak için uğraştığını belirten Görmez, Kur’an-ıKerim’in her ayetinin, Hazreti Peygamber’in her hadisinin aslında insanoğlunun beden ülkesine hapsedilmeyip, yücelerin yücesine çıkmasını sağlamakiçin olduğunu ifade etti.

Görmez, kişinin tatmin edilmesi, mutmain olabilmesiiçin imanla birlikte zarif ve ince bir duyguya, yüce-ulvibir sevgiye, derin-metafizik bir muhabbete, asaletini ve kaynağını yaratıcı kudretten alan aşka ihtiyacıolduğunu kaydederek, tarih boyunca İslam’ın sanata bakış açısı düşünüldüğünde, bu gayelerin temel alındığının görüldüğünü aktardı.

Konuşma sonrası katılımcılarla beraber kurdele kesen Görmez, daha sonra sergiyi gezdi.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakan YardımcısıAbdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, İl Müftüsü Rahmi Yaran, serginin küratörlüğünü de yapan Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Dursun ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı.

Yorumlara Git

Hizbullah siyonistleri bombalıyor: Askeri üs vuruldu!

Arabasında kaçak mal yakalanan CHP’li vekilin ilk savunması! “Ben Atatürkçüyüm”

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!