AKİT MENÜ

Sağlık

Sinovac aşı randevusu neden verilmiyor? Çin aşı randevusu ne zaman verilecek?

Sinovac aşısı yok mu? Koronavirüs salgınının noktalanması için aşılar son derece önemli. Ülkemizde aşılama haziran ayında ciddi bir aşama kaydetti. 15 Haziran itibariyle yaş gözetmeksizin işçiler ve memurlar aşı randevusu almaya başladı. Ancak sistem Çin aşısı randevusu vermiyor. Bu sebeple pek çok kişi ‘Sinovac aşı randevusu neden yok?’ sorusuna cevap arıyor. Peki, Çin aşısı için randevu ne zaman verilecek?

Koronavirüse karşı aşılama tüm hızıyla sürüyor. Ülkemizde son bir haftada yeni gruplara aşı hakkı tanındı. Hal böyle olunca vatandaşlar aşıya büyük ilgi göstermeye başladı. Aşı randevusu için sisteme girenler ise Sinovac seçeneğini tercih ettiklerinde hata ile karşılaşıyor. Peki, neden Sinovac aşı randevusu yok?

Sinovac aşı randevusu neden verilmiyor? Çin aşı randevusu ne zaman verilecek?

SGK’lı tüm çalışanlara aşı hakkı tanındı. Vatandaşlar aşı olmak için MHRS ve e Nabız sistemlerine akın etti. Randevu almak isteyen kişilerin karşısına BioNTech ve Sinovac seçenekleri çıkıyor. Ancak sistem Sinovac’ı seçinde ‘hata’ veriyor. BU sebeple milyonlar neden Sinovac ayı randevusu verilmediğini merak ediyor. Bir süredir Çin aşısı randevusu verilmiyor. Önümüzdeki günlerde söz konusu aşının tedariki gerçekleştiğinde, Sinovac aşı randevularının açılması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sabah Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Bu ay için planlanan 30 milyon doz BioNTech aşısının yaklaşık yarısı teslim edildi, tedarik süreci planlandığı gibi ilerliyor. Bugün itibarıyla 3.5 milyon doz Sinovac aşısının da Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz. Çin'den izni çıkan aşının yeni partisinin toplamda 14.5 milyon doza ulaşması öngörülüyor. Bu sayede, Sinovac aşısı olmayı bekleyenlerin taleplerinin karşılanması hedefleniyor” dedi.

AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş