AKİT MENÜ

Gündem

"İbneliğe ne çok destekçi varmış"

Galatasaraylı Taylan Antalyalı’nın, “onur ayı” adını verdikleri ‘İbnelik’ Ayı’nı simgeleyen tişörtü ile paylaşımına, başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk destek verdi. Seçilen yeni başkan Burak Elmas, destek vermeyince sosyal medyadan linç edildi.

2021-06-29 11:23:48

Galatasaraylı Taylan Antalyalı, "İbnelik Ayı"nı simgeleyen tişörtü ile Instagram'dan paylaşım yapması gündem oldu. Yıldız futbolcuya kimi yorumculardan tepki gelirken birçok isimden de destek mesajı geldi. Fakat kulüp başkanı Burak Elmas’ın suskunluğu ve kulüp üzerinden herhangi bir açıklama yapılmaması sapkın güruhu rahatsız etti ve sosyal medya üzerinden Galatasaray’ın yeni başkanı Burak Elmas’a karşı linç girişimi başladı.

Başkan adayları destek verdi, yeni başkan destek vermedi

Galatasaray'da düzenlenen son seçimde aday olan Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk, Taylan Antalyalı'nın sapkın paylaşımına destek çıktı.

Son seçimde Burak Elmas'a kaybeden iki aday, Antalyalı'nın LGBT'ye destek veren tişörtünden dolayı aldığı tepkilerin karşısında durdu.

19 Haziran'da düzenlenen seçimde Burak Elmas'ın ardından ikinci olan Hamamcıoğlu sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Her türlü din, dil, ırk, cinsiyet ayırımcılığına ve özellikle bu yollarla yapılan ötekileştirmelere karşıyım. 21. Yüzyılda hiç kimsenin yaşam biçimi ve/veya ifade özgürlüğü toplumsal baskılarla kısıtlanamaz. Galatasaray’ın ve Milli Takımın gururu Taylan Antalyalı yalnız değildir."

Seçimi üçüncü tamamlayan Metin Öztürk ise "Taylan Antalyalı hem Galatasaray’ımızın hem Milli Takımımızın gözbebeğidir ve asla yalnız değildir. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür Galatasaraylıyız!" ifadelerini kullanarak sapkınlığa destek çıktı. 

Onursuz LGBTi’lilere Gs TV ve Umut Nayir de destek verdi

GS TV'de Günaydın Galatasaray Ailesi programını sunan Serbay Şenkal tepkilerin ardından 26 yaşındaki oyuncuya destek verirken "Bir Galatasaray taraftarı olarak onunla gurur duyuyorum cesaretinden dolayı. İnsanları ötekileştirmediğinden, kutuplaştırmadığından, ırkçılık, faşizanlık, partizanlık yapmadığından dolayı Taylan Antalyalı kardeşimi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş forması giyen forvet oyuncusu Umut Nayir ise sosyal medya hesabından destek mesajı yazdı. Taylan için sarf edilen "Milli takıma alınmamalı" sözlerine alıntılayarak paylaşım yapan Nayir, "Ben zaten Milli takım kadrosuna çağrılmamıştım." diyerek milli oyuncunun fotoğrafını paylaştı.

Fatih Altaylı’dan ‘onursuzluğa’ destek

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da Taylan Antalyalı için yapılan yorumlara sert tepki gösterdi. Altaylı, "Taylan kardeşim Galatasaray’a futbolunla çok yakışıyordun ve çok şey katıyordun. Şimdi gördüm ki kişiliğinle ve karakterinle de çok şey katıyormuşsun. Galatasaraylı olmanın farkını hissettirdiğin için teşekkürler. Bırak köpekler havlasın ardandan" ifadelerini kullandı. Altaylı ayrıca gökkuşağı renkli kaptanlık pazubentlerini takan yabancı futbolcuların fotoğraflarını da paylaşıp "Taylan Antalyalı’yı hedef gösteren ahlaksızlar. Bu kolları gördünüz mü? Hepsi üst tura geçti." yazdı.

Yorumcular ise bu ‘onursuz sapkınlığa’ sessiz kalamadı tepki gösterdi

Yorumcu Turgay Demir ve Emre Bol, Taylan Antalyalı'nın tişört nedeniyle milli takıma bir daha çağrılmaması gerektiğini ifade ettiler. Bol, Antalyalı'nın paylaşımı için, "Milli takıma almam, herkes yaşadığı ülkenin ahlakına ananesine saygı duyacak kardeşim" diye konuştu. "Taylan Antalyalı'nın hangi cinsel 'şeye' ait olduğunu bilmiyorum, beni de ilgilendirmiyor" diyen Bol, "Taylan Galatasaray'a gelmeden önce Erzurumspor'da oynuyordu, Erzurum'da giysin bu tişörtü de görelim" dedi.

Programın yorumcularından Turgay Demir ise, "Taylan Antalyalı bir daha milli forma giyemez, ben de bunu savunurum. Bu da benim hakkım" diye konuştu. "Bu konuda çok hassasım" diyen Demir, “Bunun övülecek neyi var, bunu fikir özgürlüğü olarak nasıl savunursun?" ifadelerini kullandı.

Taylan Antalyalı gelen tepkilerin ardından fotoğrafı Instagram hesabından kaldırdı.

Yorumlara Git

CHP Eş Genel Başkanı, özüne döndü! Özel’den tek parti ağzı...

Paradan kule dikenlerden şehremini olmaz! CHP’liler yolsuzluk batağına saplandı

CHP’li Muhittin Böcek’in afişleri Cüneyt Özdemir’i çileden çıkarttı

ABD ülkesi konum olarak Türkiye'yi seçti! LeBailly, Türkiye'ye mesajı verdi... Karar tesadüf değil

İşte hayatımızı kolaylaştıran yapay zeka siteleri!