AKİT MENÜ

Eğitim

Sınavsız alan liseler için OBP nasıl hesaplanır? Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplama

Liseye Giriş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından istediği liseye girmek isteyen öğrenciler için tercih süreci başlamış oldu. LGS'ye girmyen adaylar ise OBP puanı ile girebilecekleri sınavsız alan liseleri araştırıyor. Peki, Sınavsız alan liseler için OBP nasıl hesaplanır? LGS OBP ile sınavsız alan liseler hangileri ve LGS OBP hesaplama nasıl yapılır?

Bugün 6 Haziran'da düzenlenen LGS sınav sonuçları açıklandı. Bu sebeple öğrenciler sık sık konuya dair araştırmalar yapıyor. 1 milyon 38 bin 492 öğrencinin katılım sağladığı sınavda toplamda 97 öğrenci 500 tam puan aldı.  Sınava girmeyen öğrenciler ise 5. 6. 7. 8. yıl sonu notu hesaplayarak OBP puanı ile liselere yerleşebiliyor.

OBP nedir?

OBP yani Ortaöğretim Başarı Puanı, ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin almış oldukları derslerden elde ettiği başarı puanıdır. Bilinen adıyla daha çok okul puanı olarak kullanılır.

Sınavsız alan liseler için OBP nasıl hesaplanır?

Ortaöğretim puanı hesaplanırken diploma notu 5 ile çarpılır. Örneğin 100 diploma notuna sahip olan bir öğrencinin Orta Öğretim Başarı Puanı da 500 olur. Buna göre en başarısız öğrencinin mezun olma notu 50 olabilir. Ortaöğretim Başarı Puanı genellikle 250 ve 500 arasında olabilir. Yerleştirme puanlarına ise her bir aday için hesaplanan OBP'nin 0.12'si eklenebilir.

Buna göre bir hesaplama yöntemine de dikkat edilmelidir. Ortaöğretim Başarı puanı hesaplanırken dikkate alınması gereken bazı detaylar vardır. Öncelikle diploma notunun hesaplanması gerekir. Diploma notu hesaplanırken tüm sınıflar eşit derecede etki ediyor.

Sınavsız alan liseler hangileri?

Sınavsız alan liseler öğrencilerin ortaöğretim başarı puanına (OBP)bakacaklar. Ortalama ile alan okulların puanları ise değişiklik gösteriyor.

Sınavsız yani ortalama ile alan liseler henüz belli olmadı.

Yorumlara Git

Hastaneye yok burjuvaziye var! İmamoğlu Koç’ların golf sahasına giden yolu asfaltladı

Yunan basınının sözleri dünyayı salladı: Türkiye bir süper endüstriyel güç diyerek açıkladı! Gündeme oturdu

Yeniden Refah Partisi’nin Konya mitinginde derin derin düşündüren görüntüler…

Selçuk Bayraktar’dan flaş “Murat Kurum” hamlesi! Hiç kimse bunu beklemiyordu

Yerel seçimlere iki gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar