AKİT MENÜ

Gündem

Müslüman'dan yüz çeviren ALDANAN VE ALDATANDIR

Kutlu Doğum Haftası programında konuşan Başbakan Erdoğan, “Allah’tan başkasına kulluk eden kaybetmiştir. Müslümanların idarecilerinden hatta bütün Müslümanlardan samimiyetini esirgeyen, bunun yanında başka idarecilerle başka otoritelere boyun eğen, saygı gösteren, başka Müslümanlardan yüz çeviren hem aldatan olmuş hem de aldanan olmuştur” dedi.

2014-04-14 10:22:40

HABER MERKEZİ - Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda düzenlediği ‘Kutlu Doğum Haftası’ programında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Müslümanların idarecilerinden hatta bütün Müslümanlardan samimiyetini esirgeyen, bunun yanında başka idarecilerle başka otoritelere boyun eğen, saygı gösteren, başka Müslümanlardan yüz çeviren hem aldatan olmuş hem de aldanan olmuştur” dedi.

Konuşmasına salondakilere selam verip besmele çekerek başlayan Başbakan Erdoğan, yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sas) ve ashabına salat-ü selam okudu.

“İMAN EN ÖNCE KALPTE TECELLİ EDER”

Hazreti Muhammed (sas)’in “Allah sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz. Ancak kalplerinize ve amellerinize bakar” buyurduğunu hatırlatan Erdoğan, “Evet kalp bir organ değil, bir et parçası değil, insanın varlık sebebini içinde taşıyan kimi zaman ilmin, aşkın, muhabbetin mekanı; kimi zaman nefretin, kinin zemini olan adeta beden ülkesinin saltanat merkezidir. İman en önce kalpte tecelli eder. İlahi mesajında buyurduğu gibi ‘iman kalbe yazılır’. Allah kalplerde olanı bilendir.” dedi.

“HEM ALDATAN HEM DE ALDANAN OLDULAR”

“Her gün kıbleye yöneliyor ve defalarca ‘İyya kenabüdü ve iyya kenestain’, (ancak sana kulluk eder ancak senden yardım dileriz) diyoruz. Her gün defalarca tekrarladığımız bu yakarış dilden kalbe indiği takdirde, bir mana ve bir karşılık ifade eder. Diliyle ‘yalnız sana kulluk ederiz’ deyip, kalbiyle putlara, güce, mal ve evlatlara tamah edenler, takdir edersiniz ki gerçek müminler değildirler. Diliyle milyonlarca kez de olsa ‘ancak senden yardım dileriz’ diyen ama kalbiyle güçten, hırstan, dünya malından, maddi olandan yardım bekleyenler, hiç şüphesiz hem aldatan hem de aldananlardır” diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Dünyayı kurtarmak için, alemlere nizam vermek için, iyiliği egemen kılmak için halis bir niyetle yola çıkan ama yol üzerinde mahallesini, semtini, evini, kardeşini, hatta kendi kalbini ihmal eden nesillere şahit oluyoruz. Daha kalbine yönelmeden, daha kalbinin içini temizlemeden Allah’ı zikretmek suretiyle daha kalbini tatmin etmeden büyük ufuklara yelken açan, dalgalarda kaybolup giden nesiller görüyoruz. Oysa kalp alemdir, dostun evi gönüllerdir... Kendi gönlünü fethedemeyenin açabileceği, girebileceği yani Fatihi olabileceği tek bir gönül dahi yoktur. Yine der ki Yunus Emre: ‘Dervişlik dedikleri hırka ile taç değil, gönlün derviş eyleyen hırkaya muhtaç değil’. Evet hırsından, tamahından, arzularından sıyrılıp, ihlas ve samimiyet hırkasını bedenine değil gönlüne giydirmeyenlerin varacakları yer zilletten öte asla değildir.”

Kur’an-ı Kerim’in çok açık şekilde “Muhammed, Allah’ın Resulü’dür” ifadesini emrettiğini dile getiren Erdoğan, “Allah Resulü istismar edilemez. Bütün müminlerin efendisi olan Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem, dünyevi hırslar için, tamah için, iktidar ve güç arzusu için hiçbir şekilde ne mesajlarıyla ne yaşantısıyla, ne de rüyalarda ve filmlerde istismar aracı yapılamaz. Diyor ki Hazreti Nebi: ‘Müslüman, dilinden ve elinden insanların selamette olduğu kişidir. Mümin ise insanların canları ve malları konusunda emin oldukları kişidir’. İnanmayanlara karşı gösterilen samimiyet ve muhabbetin, inanmayanlara karşı sergilenen selamet ve emniyetin, Müslümanlardan, mazlumlardan, diğer tüm insanlardan esirgenmesi asla ve asla İslam’la, ilimle ve ilim adamlığıyla izah edilemez. Masum, temiz, saf insanların duyguları üzerine bir çıkar şebekesi asla bina edilemez. İnsanlara iftira atmak, insanların iffetlerine dil uzatmak, insanların mahremlerine girmek, bunları kaydedip tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmak bu dinin, güzel dinimizin, hiçbir ilkesiyle asla bağdaşmaz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, şunları söyledi:

“İşte onun için tekrar ediyorum, çıkar şebekelerinin kirli oyunları adına istismar edilen kardeşlerime, işte onun için tekrar hatırlatıyorum; bize Allah yeter, bize Kur’an yeter, bize alemlere rahmet olarak gönderilmiş Hazreti Nebi yeter.”

Yorumlara Git

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular