AKİT MENÜ

Teknoloji

Paralelcilerden yargıya tehdit!

Paralel yapılanmanın Adana ayağını soruşturan yargı mensuplarına, “AKP yakından devrilecek siz de altında kalacaksınız”, “yapılanların hesabını mutlaka soracağız” şeklinde tehditlerde bulunulduğu ortaya çıktı.

2014-04-15 08:57:45

MURAT ALAN - MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL - Paralel yapılanmanın Adana ayağını soruşturan yargı mensuplarına “AKP yakında devrilecek siz de altında kalacaksınız”, “Yapılanların hesabını mutlaka soracağız” şeklinde tehditlerde bulunulduğu ortaya çıktı. Paralel örgütün medya ayağı yerel ve ulusal yayınları ile soruşturmaya bakan hakim ve savcıları linç etmek isterken, yargı ayağı ise adliye koridorlarında açık tehditlerde bulunduğu belirlendi.

PARALEL YARGI MENSUPLARINDAN TEHDİT

HSYK tarafından özel yetkileri kaldırılan TIR savcısı Aziz Takçı’nın Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeline yönelik “Bu adamların yarın hepsi serbest kalacak. Gazetelerde bir kare kalırsam hepinizin hakkında soruşturma açarım” ifadelerinden sonra, şimdi de yasa dışı dinleme yapan çeteyi soruşturan hakim ve savcıların tehdit edildiği bildirildi. Paralelcilerin tahliye edilmesi için mahkeme ayarlamaya çalışan yapılanmanın Adana Adliyesi’ndeki mensupları, meslektaşlarını “AKP yakında devrilecek. Genel seçimleri dahi göremeyecekler ve devrildiklerinde siz de altında kalacaksınız” cümleleri ile ikaz ettiği, Adana Başsavcı Vekili Ali Doğan ve dinleme şüphelilerinin tutuklanmasına karar veren 1. Sulh Ceza Hakimi İbrahim Sağır’ı kast ederek “yapılanların hesabını mutlaka soracağız” şeklindeki konuştukları belirtildi.

AV. TATLI: “TOPLUCA BİR HAREKET VAR, SALDIRI VAR”

Hukukçular, yasa dışı yollarla binlerce kişiyi dinleyen paralel yapılanmaya ilişkin soruşturma başlatan Adana Başsavcı Vekili Ali Doğan ve dinleme şüphelilerinin tutuklanmasına karar veren 1. Sulh Ceza Hakimi İbrahim Sağır’a yönelik tehditlere ve medya lincine sert tepki gösterdi. Hukukçular Derneği Genel Başkanı AvCavit Tatlı, “Hakime karşı yapılan tehdit aynı zamanda adli yargıyı etkilemeye teşebbüs suçunu oluşturuyor. Bununla ilgili savcıların mutlaka harekete geçmesi gerekiyor ve bu yolun açılmaması gerekiyor. Hakimlerin veya savcıların görevini layıkıyla yaptığı zaman bu şekilde yalnız bırakılmaması gerekiyor. Görevlerini yapan hakim ve savcıların işlerini yapması sağlanmalı. Burada çok açık bir suç var ortada. Topluca bir hareket var, saldırı var bunların hepsini görüyoruz. Eğer tedbir alınmazsa bunların sayısı da artacak. Savcıların görev yapan hakim ve savcılar hakkında tehdit faaliyetinde bulanan, yayınlar yapan, açıklamalar yapan kişilerle alakalı hemen harekete geçmesi gerekiyor. Neyi bekliyorlar ki? Görevini yapan savcı ve hakime Allah muhafaza bir gün gelip birinin bir şey mi yapmasını bekliyorlar? Direkt olarak hakim ve savcıları hedef alan yayınlar yapanlar hakkında işlem yapılması lazım” dedi.

NAMUSLU YARGI MENSUPLARININ YANINDAYIZ

Hukukçu Kadınlar Platformu Başkanı Avukat Figen Şaştım ise, tehdit ve baskı altına alma girişimleri karşısında bağımsız yargı mensuplarına sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Yargı mensubu dediğiniz sonuçta devletin görevlisi, kamu görevlisi ve o tutuklamaları kamu adına, devlet adına yapıyor. Dolayısıyla aslında buradaki tehdit oradaki yargı mensubuna yönelik değil devlete yönelik bir tehdit olarak algılanması gerekir. Hak ve adalet ilkeleri asla çiğnenmemeli. Hukuk kimliğine gerçekten haiz ve adaleti tesis ettirmeye çalışan hakim ve savcıların her daim yargının tüm mensupları olarak yanındayız” diye konuşan Şaştım sözlerini şöyle sürdürdü: “Namuslu, ahlaklı, erdemli, adaleti ve hukuku önceleyen yargı mensuplarının yanındayız. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu da bu konuda harekete geçmeye çağırıyorum. Sonuçta tüm yargıçlar HSYK’ya bağlı ve bu tehdidi savuran kimse derhal incelemenin başlatılıp ilgili kişi hakkında da acilen soruşturma açılması gerekir.”

MEDYA YAPILANMASI DA BOŞ DURMUYOR

Yasadışı dinleme yapan paralel örgüte yönelik soruşturmaya bakan hakim ve savcılar paralel medya tarafından da baskı altına alınmak isteniyor. Başta Zaman, Taraf, Bugün, Samanyolu ve paralel çetenin en sık kullandığı operasyon sitesi aktifhaber üzerinden yapılan yayınlarla hakim ve savcılar açıkça hedef gösteriliyor. 17 Aralık kirli operasyonunun baş manipülatörü Zaman Gazetesi, tutuklanan şüphelilerin ailelerini ön plana çıkartıp ajitasyon yaparken, operasyon sitesi aktifhaber’de ise tutuklama kararlarını veren hakimin özel yaşantısı didik didik ediliyor.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi