AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Karpuz kabuğundan reçel nasıl olur?

Karpuz kabuğundan reçel nasıl olur? Karpuz reçeli tarifi | Yaz mevsiminin olmazsa olmazıdır karpuz. İçimizi ferahlatan bu leziz meyvenin kabuğu da tam bir şifa deposu. Karpuz kabuğundan leziz reçeller hazırlamanız mümkün. Peki, karpuz kabuğu reçeli nasıl olur? Tam ölçülü karpuz kabuğu reçeli tarifi

Karpuz kabuğu A ve C vitamini yönünden son derece zengindir. Bu besleyici kabuklarla dillere destan reçeller hazırlayabilirsiniz. İşte, karpuz reçeli.

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Malzemeler: 2 dilim karpuz kabuğu 3 su bardağı şeker 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı limon suyu

Karpuz kabuğundan reçel nasıl olur?

Karpuz kabuklarını güzelce yıkayın.

Kabukların yeşil kısımlarını meyve soyacağı ile incecik temizleyin.

Ardından kabukları küp küp doğrayın.

Var ise kabukları ve suyu düdüklü tencereye alıp 15 dakika pişirin.

Yumuşayan kabukları ayrı bir tencereye alın.

Kabukların üzerine şekeri ilave edin.

Arzu ederseniz bu aşamada tencereye 7-8 adet karanfil ilave edebilirsiniz.

35-40 dakika kabuklar renk değiştirene kadar reçeli kısık ateşte pişirin.

Arzu ettiğiniz renge ulaşınca tencereye limon suyunu ekleyin.

5 dakika sonra ocağı kapatın ve reçeli ılımaya bırakın.

Ilınan reçeli kavanozlara bölüştürüp kapağını sıkıca kapatın.

Afiyet olsun.

Yorumlara Git

Milli Gazete’ye neler oluyor? CHP ile oturup kalka Atatürkçü oldular

Hiç şaşırmayacaksınız! Ukrayna’nın hortumcusu bakın nerede ortaya çıktı

Talat Atilla merak edilen o soruyu sordu, Prof. Ahmet Nezih Kök net şekilde cevapladı: Adli Tıp'taki uyuşturucu testinde yanlış pozitif rapor çıkar mı?

Belki avukat da sizin spottaki gibi cevap vermiştir! Liyakat iddiasındaki cumhuriyet kendi ayağına takıldı

İran Cumhurbaşkanı Kur’an ayetiyle ülkesini eleştirdi: Halk geçim sıkıntısı çekerken ülke yönetemem!