AKİT MENÜ

Eğitim

AUZEF ders seçimi ne zaman 2021? AUZEF ders seçimi nasıl yapılır?

AUZEF ders seçimi tarihleri aynen AUZEF kayıt tarihleri gibi merak ediliyor. AUZEF kayıt yenileme 2021 tarihi 31 Ağustos - 03 Eylül 2021, AUZEF üstten ders alma tarihleri 13 Eylül - 17 Eylül 2021, AUZEF YKS kayıt tarihi elektronik (E-Devlet) Kayıt İşlemleri 4-8 Eylül 2021 ve Fakülte Kayıt İşlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Peki 2021 AUZEF ders seçimi ne zaman 2021? AUZEF ders seçimi nasıl yapılır?

2021-09-03 08:29:02

AUZEF başvurusu yapılabilmesi için eğitim bilgilerinizin YÖKSİS’te kayıtlı olması gerekmektedir. YÖKSİS’te eğitim bilgisi bulunmayan adayların öğrencisi ya da mezun olduğu yükseköğretim kurumu ile görüşüp bilgilerini YÖKSİS’ e aktartması gerekmektedir. Aksi durumda başvuru yapmaz.

2021 AUZEF ders seçimi nasıl yapılır?

AUZEF ders seçimi ne zaman 2021? AUZEF kayıtlarını tamamlayan adaylar, AKSİS otomasyon sistemi üzerinden “Özlük Bilgileri” kategorisinde, “Birim Bilgileri” başlığı altındaki “Statü” alanından kayıt bilginizi kontrol edebilirsiniz. Statünüz “Kayıt yenilemedi” ise kaydınız yapılmış ancak ders seçiminiz henüz tamamlanmamış demektir. AUZEF tarafından yapılacak olan otomatik ders seçiminden sonra statünüz “Devamlı Öğrenci” olarak güncellenecektir. Ders seçimi için başvuruda bulunmanıza gerek yoktur. Kesin kayıt ve ders seçim işlemleri 2 iş günü içerisinde tamamlanacaktır. (Ders materyalleri, akademik takvimde yer alan güz dönemi eğitim öğretim başlangıç tarihlerinden itibaren erişime açılacaktır.) 

AUZEF ders muafiyet işlemleri 2021

Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan ve YÖKSİS’te bilgisi bulunan öğrencilerin ortak zorunlu derslerden (Türk Dili I-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II ve Yabancı Dil I- II) muafiyeti, fakütemizin ilan edeceği muafiyet tarihleri içerisinde herhangi bir belgeye gerek kalmaksızın yapılacaktır. Yükseköğretim programında öğrenciliği devam eden ya da YÖKSİS'de mezuniyet bilgisi bulunmayan öğrencilerin muafiyet işlemleri, 13-24 Eylül 2021 tarihinde yayınlanacak kılavuza göre yapılacaktır.

Yorumlara Git

Herkes Yunanistan diyor ama Türkler o Arap ülkesine kaçmaya başladı! 250 bin kişi...

Huzurevine füze isabet etti! Ölü ve çok sayıda yaralı var

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

İki yeni 'iPhone 16' modeli geliyor! Sızan tasarımda olay detay