Kadın - Aile
Ev yapımı şeftali reçeli
Sonbahara girdiğimiz bugünlerde lezzetli meyve olan şeftaliden reçel yaparak kışa hazırlanmaya ne dersiniz?
Sonbahara girdiğimiz bugünlerde lezzetli meyve olan şeftaliden reçel yaparak kışa hazırlanmaya ne dersiniz?
Ev yapımı şeftali reçeli tarifi
Malzemeler:
3 kg çok yumuşak olmayan şeftali
6 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Öncelikle çok yumuşak olmayan şeftalilerimizi yıkayıp istediğimiz büyüklükte doğradıktan sonra tencereye koyalım. Üzerine tüm şekeri dökerek bir gece bu şekilde bekletelim.
Daha sonra orta ateşte 20 dakika kaynattığımız şeftalilerimizin üzerinde oluşan köpükleri zaman zaman alalım.
Tereyağını atıp 5 dakika, en sonra da limon suyunu ilave edip 15 dakika daha yavaşça kaynatalım. Biraz dinlendikten sonra muhafaza edeceğimiz kavanozlara koyarak soğumasını sağlayalım. Şeftali reçelimiz daha sonrasında yemeğe hazır olacaktır.