AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Ev yapımı şeftali reçeli

Sonbahara girdiğimiz bugünlerde lezzetli meyve olan şeftaliden reçel yaparak kışa hazırlanmaya ne dersiniz?

Güncelleme Tarihi:

Sonbahara girdiğimiz bugünlerde lezzetli meyve olan şeftaliden reçel yaparak kışa hazırlanmaya ne dersiniz?

Ev yapımı şeftali reçeli tarifi
Malzemeler:

3 kg çok yumuşak olmayan şeftali
6 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
Öncelikle çok yumuşak olmayan şeftalilerimizi yıkayıp istediğimiz büyüklükte doğradıktan sonra tencereye koyalım. Üzerine tüm şekeri dökerek bir gece bu şekilde bekletelim.

Daha sonra orta ateşte 20 dakika kaynattığımız şeftalilerimizin üzerinde oluşan köpükleri zaman zaman alalım.

Tereyağını atıp 5 dakika, en sonra da limon suyunu ilave edip 15 dakika daha yavaşça kaynatalım. Biraz dinlendikten sonra muhafaza edeceğimiz kavanozlara koyarak soğumasını sağlayalım. Şeftali reçelimiz daha sonrasında yemeğe hazır olacaktır.

 

Yorumlara Git

Seküler yaşam tarzı canından ediyordu! Alkollü gece kulübünde rezalet

Ünlü isimlere uyuşturucu darbesi! Rapçi Ege Karataşlı ve Türkiye Güzeli Buse İskenderoğlu gözaltına alındı

2.800 Rakımda Kar Esareti: Ekipler Zamanla Yarıştı!

Mezar ziyareti artık dijitalleşti! Dünyanın öbür ucundan tek tıkla kabir ziyareti ve dua dönemi başladı

Sudan'dan BAE'ye şok suçlama, Türkiye'ye açık çek! 'Bundan böyle tek dostumuz Türkiye olacak'