AKİT MENÜ

Dünya

Zaharova'dan "casusluk" çıkışı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’daki "yabancı ajanlar kanununa" dair açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İlişkileri Bürosu tarafından yayınlanan yabancı ajanlar ile ilgili Amerikan ve Rus kanunlarının karşılaştırmalı analizinin yer aldığı infografiği yorumlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’daki kanunun yürürlükten kaldırılmasının söz konusu olmadığını, zira Rus gazetecilere yapılan baskılara ve dışarıdan Rusya’nın siyasi yaşamına müdahale etme girişimlerine karşı konulmasını sağladığını söyledi.

Telegraph blog platformundan bir mesaj paylaşan Zaharova, “Yabancı ajanlar kanununun yürürlükten kaldırılması söz konusu değil. Zira kaldırılırsa Batılı ortaklar, hem yurtdışındaki Rus medyası üzerindeki baskı, hem de nüfuz ajanları aracılığıyla ülkemizdeki siyasi hayata katılma konusunda tam bir dokunulmazlık hissine kapılacak” ifadelerini kullandı.

ABD ve Rusya’nın çıkardığı yabancı ajanlar kanunlarını karşılaştıran Zaharova’ya göre iki kanunun arasındaki fark, ‘Amerikalıların kullandığı acımasız önlemleri Rusya’nın bilinçli olarak kullanmaması.

Son 6 ay içinde Rusya’nın yabancı ajanlar listesine Meduza, Insider, İlk yolsuzlukla mücadele medyası, VTimes, Dojd televizyonu gibi kuruluşlar alınmıştı.

Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması