AKİT MENÜ

Gündem

Süt Bankası değil sütkardeşliği

Akit’i ziyaretinde, kamuoyunda tartışılan “Süt Bankası” projesinin detayları hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Projenin adını ‘sütkardeşliği’ projesi olarak değiştireceğiz ve gerekli tedbirleri almadan uygulamaya koymayacağız” dedi.

2013-03-14 21:18:49

İSTİHBARAT SERVİSİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetemiz Akit’i ziyaret ederek, uzun süredir kamuoyunda tartışılan ve “süt bankası” olarak bilinen projeyle ilgili detayları anlattı. Akit yöneticileriyle bir saati aşkın görüşmede, proje ile ilgili gerçekleri anlatan Bakan Müezzinoğlu, projenin adının “süt bankası” olması nedeniyle konunun yanlış anlaşılmalara sebep olduğunu vurguladı.
Konunun kamuoyunda tartışılmasının iyi olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, tartışarak en doğru olanın ortaya konulacağını dile getirdi. Projenin adını “Sütkardeşliği” olarak değiştirmeyi düşündüklerini anlatan Bakan Müezzinoğlu, toplumun inanç yapısını ters düşmeyecek ve vicdani olan gerekli bütün tedbirleri aldıktan sonra ve yasal düzenlemesi tesis edildikten sonra uygulamayı başlatmayı düşündüklerini ifade etti.
BU TEDBİRLER ALINDIKTAN SONRA?
Müezzinoğlu, alacakları tedbirleri şöyle sıraladı: Her anne bir tek bebeğe süt verecek. Her bebek bir tek anneden süt alacak. Kız annesi kız bebeğe; erkek annesi de erkek bebeğe süt verecek. Oluşacak sütkardeşliği kayıtları tutulup, ilgililerin nüfus kütüğüne resmi olarak işlenecek. Bu kütük bilgisi en az 5 yılda bir kez ailelere resmi olarak bildirilecek. Çocuklara 5 yaşından itibaren sütkardeş oldukları anlatılacak. Nikah işlemlerine başvurular incelenirken sütkardeşler için oluşturulan nüfus kütüklerine bakılacak.”
NİYETİMİZ HAYIRLIDIR,
SONUÇ DA HAYIRLI OLUR
Bu tedbirler dizisi için Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın birlikte çalışması gerektiğini anlatan Müezzinoğlu, tedbirleri en sıkı şekilde alarak bu işi bir medeniyet projesine dönüştürmek istediklerini kaydetti. Batılı ülkelerde toplanan anne sütlerinin karıştırılarak bebeklere verildiğine de dikkat çeken Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Ama bizim medeniyetimizde böyle bir şey yok ve olamaz. Biz de medeniyetimizde temelleri olan bu konuyu çok önemsiyoruz. Kriterleri konusunu Diyanet İşleri Başkanlığı’na da sorduk. Önümüzdeki günlerde bu konuyu değerli hocalarımızın da görüşlerine açacağız. Niyetimiz hayırlıdır; inşallah bu konuda hayırlı bir sonuca varırız” temennisinde bulundu.
“SÜTKARDEŞLİĞİ” İLE
YAŞATMAK İSTİYORUZ
Sütkardeşler ve aileleri bayramlarda ve diğer özel günlerde bir araya getirerek tanıştırılmasının da düşünülebileceğini anlatan Bakan Müezzinoğlu, tek amaçlarının fayda sağlamaya dayalı olduğunu anlatarak, “Türkiye’de her yıl hayatını kaybeden 6 bin prematüre bebeğin yarısı anne sütü alamadığı için ölüyor. Genellikle bin 600 gramın altında doğdukları için emme refleksleri yok bu bebeklerin. Bu yavrularımızı hayata tutmak için fayda sağlamaya dönük olarak bu proje düşünülmüş. Sütkardeşliği ile bu yavrularımızı yaşatmak istiyoruz” dedi.
KARAHASANOĞLU: BU SIKI
TARTIŞMADAN HAYIRLI BİR İŞ DOĞABİLİR
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindeki heyetin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu anlatan İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Karahasanoğlu, sütkardeşliği ile ilgili yapılan tartışmaların sağlıklı yürütülmesi durumunda hayırlı bir sonuca varılabileceğini kaydetti. İnancımız gereği gözetilmesi gereken hassasiyetler de göz önünde bulundurularak yapılacak bir hukuki düzenlemeyle bu işin mümkün olabileceğine dikkat çeken Karahasanoğlu, “Şer gibi görünen bu projeden hayırlı bir iş doğabilir. Yeter ki iş hukuki bir temele dayandırılsın. Bu konuda toplumun temel hassasiyetlerinin de asla gözardı edilmemesi gerekir” dedi.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi