AKİT MENÜ

Gündem

DHKP-C’ye 3. darbe 13 GÖZALTI

Bir süredir terör örgütü DHKP-C’ye nefes aldırmayan emniyet, dün üçüncü bir kes örgütün kullandığı çelik kapılı, kameralı örgüt evine operasyon yaptı.

2013-03-14 21:19:25

İSTİHBARAT SERVİSİ
 Bir süredir terör örgütü DHKP-C’ye nefes aldırmayan emniyet, dün üçüncü bir kes örgütün kullandığı çelik kapılı, kameralı örgüt evine operasyon yaptı. Örgütün gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 6’sı kadın 13 kişi gözaltına alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah saatlerinde Okmeydanı’nda terör örgütü DHKP-C’nin gençlik yapılanması üyelerinin kaldığı “hücre evi”ne baskın düzenledi.
ÇELİK KAPILI VE KEMERALI ÖRGÜT EVİ
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polislerinin de destek verdiği operasyonda 5. katta bulunan adrese, kapının açılmaması üzerine demir parmaklıkları kırarak girildi. Dairede bulunan ve güvenlik güçlerinin içeri girmesini engellemek isteyen yaklaşık 10 kişilik grup, biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirildi. Dairenin içinde odalarda bulunan 11 demir kapı ise kırıldı. Bazı örgüt elemanlarının, ellerindeki belge ve dokümanları ateşe verdi. Adreste bulunan 13 kişi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü otobüsüne bindirilerek emniyete götürüldü. Operasyona tepki gösteren yüzleri maskeli bir grup, taş ve soda şişeleriyle polise saldırdı, polis de biber gazı sıkarak, gruba müdahale etti.
KAÇAK ELELTRİK, SU VE DOĞALĞAZI
Baskının ardından basına gezdirilen binanın camlarının demirli olduğu ve çatısında iki yöne bakan güvenlik kameralarının bulunduğu görüldü. Bu arada evin su, elektrik, doğalgaz aboneliklerinin kaçak olduğu tespit edildi. Binanın dört katında da odalara geçişi sağlayan girişlerin, içi kum dolu çelik kapılarla güçlendirildiği, girişinde ve çatısından merdiven boşluğuna inen kısımda, duvarlara çelik plakalar yerleştirilerek, tahkimat yapıldığı görüldü.
ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY
YÖNETİCİSİ DE GÖZALTINDA
Gözaltına alınanlar arasında terör örgütü DHKP-C’nin yöneticisi olduğu belirtilen K.Ü’nün de bulunduğu belirtildi. Dünkü operasyonla ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Muammer Güler, gözaltına alınanlardan 6’sının 18 yaşından küçük olduğunu söyledi. Bakan Güler, operasyonda terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden biri olarak aranan şahsın da yakalandığını doğruladı. Güler, “Hangi terör örgütü olursa olsun hepsiyle mücadele aralıksız devam edecektir. Bunun da kamuoyunca bilinmesini istiyorum” dedi.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi