Kadın - Aile
Ballı tavuk (Mahmudiye) nasıl yapılır?
Osmanlı mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Mahmudiye, ismini Sultan Mahmud’dan alır.
Osmanlı mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Mahmudiye, ismini Sultan Mahmud’dan alır.
Tarifi için malzemeler
Nasıl yapılır?
Tavuk etlerini iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etlerini ekleyerek 1-2 dakika soteleyin. Kayısı, üzüm, bal, hardal, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Suyu ilave edip önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Bademleri 1 çay kaşığı tereyağı ile rengi dönünceye kadar kavurun. Tavuk etlerinin üzerine serpiştirin. Pirinç pilavı ile sıcak servis yapın.