AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Ballı tavuk (Mahmudiye) nasıl yapılır?

Osmanlı mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Mahmudiye, ismini Sultan Mahmud’dan alır.

Osmanlı mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Mahmudiye, ismini Sultan Mahmud’dan alır.

Tarifi için malzemeler

1 iri tavuk 50 gr tereyağı 1 soğan 1 çay kaşığı hardal 1 yemek kaşığı bal 15 kuru kayısı 50 gr soyulmuş badem 1 avuç kuru üzüm 1 su bardağı su Tuz Karabiber

Nasıl yapılır?
Tavuk etlerini iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etlerini ekleyerek 1-2 dakika soteleyin. Kayısı, üzüm, bal, hardal, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Suyu ilave edip önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Bademleri 1 çay kaşığı tereyağı ile rengi dönünceye kadar kavurun. Tavuk etlerinin üzerine serpiştirin. Pirinç pilavı ile sıcak servis yapın. 

Yorumlara Git

2.800 Rakımda Kar Esareti: Ekipler Zamanla Yarıştı!

Mezar ziyareti artık dijitalleşti! Dünyanın öbür ucundan tek tıkla kabir ziyareti ve dua dönemi başladı

Sudan'dan BAE'ye şok suçlama, Türkiye'ye açık çek! 'Bundan böyle tek dostumuz Türkiye olacak'

Namazla dalga geçme rezaleti: Daha neyi bekliyoruz!

Gana'da sahte peygamber skandalı! Tufan kopmadı, paraları toplayan Ebu Nuh rap konserinde "parti" dedi