Kadın - Aile
Yeni Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır?
Yapılışı kolay, yemesi lezzetli muhallebi tarifi.
Yapılışı kolay, yemesi lezzetli muhallebi tarifi.
Malzemeler
Keki için; 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
Şerbeti için;
Muhallebisi için; 1 litre süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti
Yapılışı
Elenmiş unu, yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Vanilya ile kabartma tozunu da ekliyoruz. Önceden ısıtılmış fırında ( 180 derece) kontrollü bir şekilde pişirmeye bırakıyoruz. Şimdi sıra muhallebimizi yapmakta. Krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencerede kaynayana kadar karıştıralım. Ocaktan aldığımız muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım. 3 bardak soğuk sütün içinde 1 su bardağı şekeri eritip soğuk kekin üzerine eşit şekilde döküyoruz. Kekin şerbeti yemesi için kürdanla delikler açalım. En son olarak muhallebimizi üzerine eşit miktarda yaylım. Üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz.