AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Keşkül nasıl yapılır? Tam ölçülü tarifi

Osmanlı mutfağından gelen lezzet. Keşkül tarifi.

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı mutfağından gelen lezzet. Keşkül tarifi.

 Malzemeler

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 tane yumurta sarısı

2 yemek kaşığı nişasta

Yarım çay bardağı su

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

1 su bardağı çekilmiş badem

1 paket vanilya

Nasıl yapılır?

Nişasta ve su dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Su ve nişastayı da küçük bir kasede karıştırın ve tencereye ilave edin. Tatlınız piştikten sonra kaselere pay edilir ve oda ısısına gelene kadar dışarıda sonra buzdolabında tamamen soğutulur ve servis edilir. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

Trump Gladyo'yu Türkiye'de diriltme talimatı verdi

Sokak Röportajında şeriat sorusu? Kimse bunu beklemiyordu

İslam düşmanları saldırıyor! Başörtülü kadına ırkçı saldırı

Toplu cezalandırmaya başvurdular! Çok sayıda Filistinli gözaltına alındı

İsrail'in uykusunu kaçıran silah: TOLUN! Bayraktar AKINCI TİHA ateşledi