AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Sarımsak turşusu tarifi

Doğal antibiyotik sarımsak turşusu tarifi.

Güncelleme Tarihi:

Doğal antibiyotik sarımsak turşusu tarifi. Şimdiden afiyet olsun

Malzemeler 500 gram sarımsak Her 1 kavanoz için 1 tatlı kaşığı tuz (kaya ve turşu tuzu) Her 1 kavanoz için çeyrek çay bardağı sirke Üzeri geçecek kadar içme suyu

Yapılışı

Sarımsakları tanelerine ayırın. Bir kaba alarak üzerine geçecek kadar su ilave edip 30 dakika dinlendirelim.  Suyu dökelim,  sarımsakları sudan geçirelim. Kabuklarını soyup tekrar sudan geçirelim. Kavanoza alalım. Her bir kavanoza 1 tatlı kaşığı kaya tuzu veya kalın turşu tuzu. Ve çeyrek çay bardağı sirke ilave edelim.  Sarımsakların üzerine geçecek kadar içme suyu ilave edelim.  Kapakla sıkıca kapatalım. 2/3 defa ters düz yapın. Güneş görmeyen serin bir yerde 10/15 gün bekletelim. Turşumuz hazır olacaktır.

Not: Tarifimiz 300-350 ml 2 adet kavanoz içindir.

 

Yorumlara Git

Sokak Röportajında şeriat sorusu? Kimse bunu beklemiyordu

İslam düşmanları saldırıyor! Başörtülü kadına ırkçı saldırı

Toplu cezalandırmaya başvurdular! Çok sayıda Filistinli gözaltına alındı

İsrail'in uykusunu kaçıran silah: TOLUN! Bayraktar AKINCI TİHA ateşledi

2026'da poşet fiyatına güncelleme