AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Akşam yemeği için ne pişirsem?

"Akşam yemeği için ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, tas kebabı mükemmel bir alternatif olur.

Güncelleme Tarihi:

"Akşam yemeği için ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, tas kebabı mükemmel bir alternatif olur.

Malzemeler 1200 gram kuşbaşı doğranmış dana eti Yarım su bardağı zeytinyağı 1 tane soğan 6 diş sarımsak 2 çorba kaşığı domates salçası 1 tane defne yaprağı 10-15 tane karabiber 1 tatlı kaşığı un 1,5 litre sıcak su Tuz

Yapılışı

Bir tencereye zeytinyağı ve eti ekleyin. Et suyunu saldıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kavurun. Kavrulunca üzerine soğan ve sarımsakları bütün olarak ekleyin. Un hariç diğer malzemeyi de ilave edip 3 dakika birlikte kavurun.  Daha sonra unu ilave edip bir iki çevirin ve suyunu koyun. Tuzunu ayarlayın. Yemek pişerken köpükler oluşacaktır ara sıra alın. Köpük bitince tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte bir buçuk saat pişirin. Afiyet olsun.

 

 
Yorumlara Git

Trump Gladyo'yu Türkiye'de diriltme talimatı verdi

Sokak Röportajında şeriat sorusu? Kimse bunu beklemiyordu

İslam düşmanları saldırıyor! Başörtülü kadına ırkçı saldırı

Toplu cezalandırmaya başvurdular! Çok sayıda Filistinli gözaltına alındı

İsrail'in uykusunu kaçıran silah: TOLUN! Bayraktar AKINCI TİHA ateşledi