AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Ev yapımı simit tarifi, nasıl yapılır?

Karşınızda mis kokulu simit tarifimiz.

Karşınızda mis kokulu simit tarifimiz.

Malzemeler Bir bardak ılık su Bir paket instant maya İki - iki buçuk su bardağı un Bir tatlı kaşığı tuz Bir tatlı kaşığı toz şeker Bir çay bardağı sıvı yağ

Simitleri bulamak için simit sosu tarifi:

İki yemek kaşığı sıvı pekmez + yarım çay bardağı su + bol susam

Simit hamurunun yapılışı

İki bardak un elenerek yoğurma kabına alınır ve üzerine kuru maya serpiştirilerek karıştırılır. Ortası havuz gibi açılır ve şeker, tuz, sıvı yağ eklenir. Azar azar ılık su dökülerek hamur yoğrulurken geri kalan un gerekirse daha fazlası eklenerek oldukça yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılarak (streç, folyo, nemli bir bez kullanılabilir) en az bir saat mayalandırmaya bırakılarak hamurun iki kat büyümesi beklenir. Bu hamurdan büyükçe bir limon kadar parça koparılır. Elle ileri geri yuvarlamak suretiyle bir parmak genişliğinde şerit haline getirilir. Fırıncıların fitil dediği şerit halindeki hamur tezgah üzerindeyken her iki ucu farklı yönlere burulur. İki uç bir araya getirildiğinde hamurların birbirine dolanarak örgü haline geldiği görülür. Tekrar tezgah üzerine alınan örgü şeklindeki hamurun uçları elle bastırılıp birleştirilerek halka haline getirilir.  Bu şekliyle simit hamuru önce sulandırılan pekmeze iki taraflı olarak batırılır, kevgir yardımıyla süzdürülür. Ardından bolca susam bulunan bir kaba yine iki taraflı batırılır. Simitler pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Burada da en az 15-20 dakika mayalandırılır. Simidi önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Yorumlara Git

Sokak Röportajında şeriat sorusu? Kimse bunu beklemiyordu

İslam düşmanları saldırıyor! Başörtülü kadına ırkçı saldırı

Toplu cezalandırmaya başvurdular! Çok sayıda Filistinli gözaltına alındı

İsrail'in uykusunu kaçıran silah: TOLUN! Bayraktar AKINCI TİHA ateşledi

2026'da poşet fiyatına güncelleme