Kadın - Aile
10 dakika hazırlanıyor!
Patatesli güveç lezzetiyle ziyafet etkisi yaratan bir tarif.
Patatesli güveç lezzetiyle ziyafet etkisi yaratan bir tarif.
Malzemeler 50 g dana kuşbaşı 2, 5 su bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet patates 2 diş sarımsak 1 adet soğan 2 adet defne yaprağı 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı pul biber Tuz
Yapılışı
Etleri suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu çekince üzerine soğan rendelenir. Sarımsaklar dörde bölünerek atılır biraz kavrulunca 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve salça eklenir biraz karıştırılır. 2,5 bardak sıcak su ekleyip tuzu ve baharatlar katılıp karıştırılır. Kaynadıktan sonra 40 dakika kısık ateşte pişirilir. 2 patates küp küp doğranır. Çok az yağda biraz kızartılır. Kağıt havluya alınır yağı çekilir. Patatesler ilave edilir beş dakika kapaksız pişirilir ve altı kapatılır. Afiyet olsun.