AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Beyran Çorbası nasıl yapılır?

Meşhur lezzetlerinden biri olan Beyran ÇorbasI tarifi.

Güncelleme Tarihi:

Meşhur lezzetlerinden biri olan Beyran ÇorbasI tarifi. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler 1 kg kemikli kuzu gerdan 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım yemek kaşığı biber salçası 9-10 diş sarımsak Kırmızı toz biber, tuz, karabiber 8 su bardağı et suyu(haşlanan etin suyu)

Yapılışı

Et düdüklüye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulur. Pişen etler süzülerek (suyunu kullanacağız) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır. Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir. Haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır ve kaynadıktan sonra altı kapatılır. Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne dökebilir ve kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

  
Yorumlara Git

Valilik duyurdu: Şehirler arası yollar kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var