AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Portakallı parfe nasıl yapılır?

Ekşi, tatlı uyumu ile yedikçe yediren portakallı parfe tarifi.

Güncelleme Tarihi:

Ekşi, tatlı uyumu ile yedikçe yediren portakallı parfe tarifi.

Malzemeler 3 adet yumurta sarısı  1 yemek kaşığı limon suyu 75 gr şeker 1 adet çubuk vanilya 140 ml portakal suyu  250 ml çırpılmış krema  4 adet portakal

Taze nane (Servis için)

Yapılışı

Portakalların beyaz kısımlarını dikkatlice soyun ve yumurta sarısı, limon ve şekeri bir kapta güzelce çırpın. Vanilya tohumlarını ekleyin karıştırmaya devam edin. Yumurta sarıları beyaz bir renk almaya başladığında yavaşça portakal suyunu ekleyin. Ayrı bir yerde kremayı sertleşene kadar çırpın. Çırpılmış krema ile yumurta sarılarını yavaş yavaş birbirine yedirin.  Kalan portakal dilimlerini üzerine ekleyerek 3-4 saat dondurun. Taze nane ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. 

 

Yorumlara Git

Valilik duyurdu: Şehirler arası yollar kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var