AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Ciğer terrine nasıl yapılır?

Soğuk olarak servis edilen yemek olan Kaz Ciğeri Terrine yemek tarifi.

Güncelleme Tarihi:

Soğuk olarak servis edilen yemek olan Kaz Ciğeri Terrine yemek tarifi.

Malzemeler 1 kg kaz ciğeri 2 çorba kaşığı sirke Muskat (toz) Tuz Karabiber

Yapılışı

Öncelikle kaz ciğerini soğuk bir suda (ciğerin tamamı suda olacak)6 saat buzdolabında bekletiyoruz. Ardından ciğerin sinirlerini çıkartıyoruz. Tuz, sirke, karabiber ve biraz da muskat katarak bir kalıba koyuyoruz ve bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlıyoruz. Kalıbın üzerini alüminyum folyoyla örtüyoruz ve içine 2 santimetre yüksekliğinde sıcak su konulmuş bir fırın tepsisinde ve 100 C derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet oslun.

 

 

  

 

  
Yorumlara Git

Valilik duyurdu: Şehirler arası yollar kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var