AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Portakallı parfe nasıl yapılır? Kolay parfe tarifi

Meyveli ve hafif tatlıları sevenler için oldukça pratik ve lezzetli bir tarif.

Güncelleme Tarihi:

Meyveli ve hafif tatlıları sevenler için oldukça pratik ve lezzetli bir tarif. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler 2 paket krem şanti 2 su bardağı süt 1 paket petibör bisküvi 1 çay bardağı fındık veya ceviz 1 paket vanilya 1 büyük muz 15- 20 adet çilek 1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için malzemeler Çikolata sosu 2 su bardağı süt

Yapılışı

Sütü ve krem şantiyi uygun bir kapta mikserle çırpalım. Koyulaşınca içine kırılmış bisküviyi, damla çikolatayı, vanilyayı, fındığı, küçük doğranmış çilek ve muzu ilave edip iyice karıştıralım. Kalıba buzdolabı poşeti serelim  ve parfeyi içine koyup üzerini düzleştirelim. Kenarlarından sarkan poşeti üzerini kapatıp buzdolabının dondurucu kısmında 5 saat bekletelim. Çikolata sosunu 2 su bardağı sütle pişirip soğutalım. Parfeyi dolaptan çıkartıp servis tabağına alalım. Üzerine soğumuş çikolata sosunu dökelim. Afiyet olsun.

 

 

İlişkili haber:

Küp Et nasıl yapılır?
 
Yorumlara Git

Valilik duyurdu: Şehirler arası yollar kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var