Kadın - Aile
Gelin pastası tarifi, nasıl yapılır?
İsmi gibi güzel, nefis ve üstelik çok hafif bir tatlı tarifi.
İsmi gibi güzel, nefis ve üstelik çok hafif bir tatlı tarifi. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Keki Islatmak İçin; 2 su bardağı soğuk süt 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebi İçin; 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 paket krem şanti (75 gr)
Üzeri İçin;
Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar çırpalım. Vanilya, kabartma tozu, unu ilave edelim ve tekrar karıştıralım. Borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim.170 derece ayarladığımız fırına koyalım 15 dk yeterli olacaktır. Süt ve şekeri karıştıralım kekimiz tamamen soğuyunca üzerine dökelim. Muhallebimiz için; krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve ocağa bırakalım. Karıştıralım ve koyulaştıktan sonra soğumaya bırakalım. Ilık bir hale geldikten sonra toz bir şekilde krem şantiyi ekleyelim ve mikser yardımı ile çırpalım. 4 dk karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim. Buz dolabında 3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.