AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Karnıyarık tarifi, nasıl yapılır?

En lezzetli yemeklerinden biri olan Karnıyarık tarifi.

Güncelleme Tarihi:

En lezzetli yemeklerinden biri olan Karnıyarık tarifi. 

Malzemeler 6 adet küçük boy patlıcan  3 adet sivri biber Kıymalı Harç İçin; 2 adet orta boy soğan 2 adet domates 2 adet sivri biber 2 diş sarımsak Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber 200 gr kıyma 1 çay bardağı sıcak su

Sosu İçin; 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Patlıcanları çizgili soyup, 30 dk.tuzlu suda bekletin. Suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın. Tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 3 dakika daha kavurun. Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın. Kızarttığımız biberlerden birer tane koyun. Uygun bir kapta 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 25 dk pişirin. Afiyet olsun.

 

  
Yorumlara Git

Valilik duyurdu: Şehirler arası yollar kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var