Kadın - Aile
Karnıyarık tarifi, nasıl yapılır?
En lezzetli yemeklerinden biri olan Karnıyarık tarifi.
En lezzetli yemeklerinden biri olan Karnıyarık tarifi.
Malzemeler 6 adet küçük boy patlıcan 3 adet sivri biber Kıymalı Harç İçin; 2 adet orta boy soğan 2 adet domates 2 adet sivri biber 2 diş sarımsak Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber 200 gr kıyma 1 çay bardağı sıcak su
Sosu İçin; 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Patlıcanları çizgili soyup, 30 dk.tuzlu suda bekletin. Suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın. Tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 3 dakika daha kavurun. Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın. Kızarttığımız biberlerden birer tane koyun. Uygun bir kapta 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 25 dk pişirin. Afiyet olsun.