AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Patates püresi tarifi, nasıl yapılır?

Patates Püresi neredeyse her yemeğin yanına yakışır.

Patates Püresi neredeyse her yemeğin yanına yakışır. İşte size kolay patates püresi tarifi.

Malzemeler 6-8 tane patates Su (patatesleri kaynatmak için) 2 kaşık tereyağı 1 su bardağı süt Karabiber, tuz

Öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır. Yumuşayan patatesler süzülür. Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir. Süt, tuz ve karabiber eklenir. İyice püre haline gelene kadar ezilir. Patates püresi sıcak olarak et, tavuk yemekleri ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

Valilik duyurdu: Şehirler arası yollar kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var