Kadın - Aile
Fırın makarna tarifi, nasıl yapılır?
Fırında peynirli makarna tarifi arayanları bu tarif ize göre.
Fırında peynirli makarna tarifi arayanları bu tarif ize göre. Şimdiden afiyet olsun
Malzemeler 1 paket fırın makarna Beşamel sos için; 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 4 su bardağı süt Yarım yemek kaşığı silme tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
Yapılışı
Makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz. Beşamel sosumuzu içinTüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Sonrasında makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz. Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz. Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz. En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz. Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyuyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz. Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz. Afiyet olsun.