AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Lavaştan lahmacun tarifi, nasıl yapılır?

Gayet lezzetli ve pratik olan lavaştan lahmacun tarifini çıtır çıtır, bol malzemeli ve sağlıklı bir lahmacun yemek isteyenler gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi:

Gayet lezzetli ve pratik olan lavaştan lahmacun tarifini çıtır çıtır, bol malzemeli ve sağlıklı bir lahmacun yemek isteyenler gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

Malzemeler 3 adet tam buğday lavaş 300 gram kadar kıyma 1 adet soğan 1 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı biber salçası 6 yemek kaşığı domates sosu  Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 

Yapılışı

Soğan, kapya biber, yeşil biber ve maydanozu robottan geçiriyoruz. Bir kaba aldığımız bu karışımın içine kıyma, salça, domates sosu ve baharatlarımızı da ekliyoruz. Lavaşımızın üzerine, hazırladığımız bu harcı güzelce bırakıyoruz.Önceden 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırınımıza, lahmacunumuzu atıyoruz. Kıymamız pişene kadar fırında pişiriyoruz. Dilerseniz içine limon sıkıp; birkaç tutam maydanoz ve ince ince kestiğiniz marulu içine koyarak, dürüm haline getirebilirsiniz.

 

Yorumlara Git

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var

Sen misin yolsuzluk zanlılarını savunan! Vatandaşlardan CHP’nin Emir’ine çok fena kapak!