AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Pişmaniye tarifi, nasıl yapılır?

Ülkemizin yöresel lezzetlerinden olan pişmaniyenin nasıl tarifi.

Güncelleme Tarihi:

Ülkemizin yöresel lezzetlerinden olan pişmaniye nasıl yapılır, tarifi.

Malzemeler 2, 5 su bardağı şeker 1 su bardağı su Limon tuzu 2 kase un Buz kalıpları

Yapılşı

2, 5 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile karıştırıp kaynatmaya başlıyoruz. Bir yandan da 2 kase unumuzu tavamıza alarak kavuruyoruz. Kaynamakta olan şerbetin kıvam aldığını anlamak için soğuk suya 1/2 damla damlatıyoruz macun kıvamına geldiyse alıyoruz ocaktan. Bu arada limon tuzu atıyoruz tepsimizin üzerini tereyağı ile yağlıyoruz tepsimizin altına buz kalıpları koyuyoruz ve tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. İyice macun kıvamına gelince elimize alıyoruz. Önceden hazırlamış olduğumuz kavurduğumuz unu masa ya da tezgaha döküyoruz. Macun halka yapıp unun içine koyuyoruz. Macunu kopartmadan una yedirerek çekerek halka yapıyoruz. Afiyet olsun

 

Yorumlara Git

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var

Sen misin yolsuzluk zanlılarını savunan! Vatandaşlardan CHP’nin Emir’ine çok fena kapak!