Kadın - Aile
Mascarpone peyniri nedir? Nasıl yapılır, kullanılır?
Mascarpone peynirinin 16. ve 17. yüzyılda İtalya’da meşhur olduğu bilinir.
Mascarpone peynirinin 16. ve 17. yüzyılda İtalya’da meşhur olduğu bilinir. Tadını alanlar adeta kaymak ve krema kıvamındadır. Tatlılarda kullanıldığında nefis bir tat bırakır. Her ne kadar tiramisu ile kendini tanıtsa da, aslında İtalyan kahvaltılarını süsleyen bir peynirdir. İşte tarifi…
Malzemeler 400 ml krema 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Hazırlanışı
Kalın tabanlı bir tencereyi su ile ıslatın. İçine kremayı ekleyin ve çok kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın ve içine limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kadar karıştırın. 20 dakika kremanın soğumasını ve biraz kalınlaşmasını bekleyin. Tahta kaşığın arkasına aldığınız kremayı parmağınızla çizdiğiniz de ortada boşluk kalmalı kenarlardaki krema akmamalı. Bir tülbent ya da benzeri mutfak bezine koyup, altına akan suyuna değmeden süzülebileceği bir kaba koyun ve buzdolabında 24 saat bekletin. 24 saatin sonunda lezzet ve kıvamda mascarpone peyniriniz hazır olacak. Kullanmadan önce çırparak yumuşacık bir kıvama getirin. Kapaklı bir kap içinde buzdolabında 3-4 gün saklanabilir.